'Kavakçı kardeşler skandalı' büyüyor!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İBB’den 2.1 milyon lira burs alan Ravza Kavakçı’nın yazdığı tezinin, ablası Merve Kavakçı’nın yazdığı tezle birebir aynı olduğunu belirtti. Ağbaba, “Tezin her sayfasında intihal (aşırma) var” dedi.

'Kavakçı kardeşler skandalı' büyüyor!

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden AK Parti döneminde milyonluk burs alarak yurt dışına eğitime gönderilen AK Partili Ravza Kavakçı Kan'ın doktora tezinde, ablası Merve Kavakçı'nın daha önce yazdığı tezden, bilim dünyasında “çalıntı-aşırma” olarak bilinen ‘intihal' yaptığını öne sürdü.

AK Partili eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan'ın İBB bütçesinden 5,8 milyon lira alarak yurt dışına gönderilmesi olayını takip eden Ağbaba şunları söyledi:

NEDEN DUA ETTİĞİ ANLAŞILDI

“Ravza Kavakçı'nın Siyaset Bilimi doktorası yaptığı üniversitede, Merve Kavakçı da tez yazmış. İki kardeşin danışman hocaları aynı, konu aynı, tezin içeriği de aynı. Burs için usulsüzlüğü kanıtladık. İntihalle birlikte bu durum hırsızlıktır. 300 sayfalık tezinde bin 200 küsur dipnot kullanılmış. Büyük bir çoğunluğu ablasının tezinden alıntı. Ravza Kavakçı'nın tezinin girişinde ablasına neden dualar yazdığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Tezini kendisi değil, sanki ablası yazmış.”

Veli Ağbaba, Ravza Kavakçı'nın AK Partili Belediye döneminde, Metro AŞ'de henüz işe girmeden Howard Üniversitesine müracaat ettiğini ve İBB'de işe girdikten bir hafta sonra burs aldığını vurguladı. Bu konuda, “Kavaçı mühendis ama (Siyaset Bilimi) doktorasına gidiyor. İstanbul halkının 2,1 milyon lirasıyla Atatürk'e küfrederek çalıntı tez yazmış. Bu para faiziyle birlikte geri alınmalı, doktora tezi iptal edilip unvanı da iptal edilmeli. Belgede sahtecilik suçundan yargılanmalı. Meclis'te Atatürk'e bağlılık yemini edip ABD'de Atatürk'e küfretmişler. Dindarlık kisvesiyle milletin paralarını yediler” açıklamasını yaptı.