Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı öğrencinin üzerine yürüdü

Koç Üniversitesi'nde taleplerini dile getirmek için bir araya gelen öğrencilerle Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın arasında yaşanan gerginliğin videosu sosyal medyada paylaşıldı.

Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı öğrencinin üzerine yürüdü

MedyaRadar'ın haberine göre kadın ve erkek öğrencilerin bir arada yemek yemek istediğini söyleyen öğrenciler, Öğrenci Dekanı'nın tepkisiyle karşılaştı. Genel Sekreter ile birlikte öğrencilerin olduğu alana gelen Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Baha Yiğit Sayın, öğrencilerin taleplerini dinlerken "Gerçekten yoruyorsunuz" diyen Erkin Başar isimli öğrencinin üzerine yürüdü.

Sayın, "Sen ne diyorsun lan" diyerek öğrenciye yöneldi. O sırada diğer öğrenciler araya girerek Başar'ı uzaklaştırdı.


 

Öğrenci Başar ise, söz konusu anları Twitter hesabından paylaşarak şunları yazdı:

"Yiğit Sayın'ın üstüme yürümesi, lan demesi falan aklımda kalmadı. ona gerekli cevabı verdiğime inanıyorum. Ama şu g. sekreterin yurtlardaki katı cinsiyet ayrımı meselesine verdiği 'Ben akademik nedenlerle Koç'a geldiğinizi sanıyordum' demesi... Hala sinirliyim buna. Çok sinirli...

Bir de Y. Sayın ağzından yanlışlıkla çıkmış gibi davranıyor oysa diğer öğrenciler slogan atarken, benden biraz uzakta, aynı kelimeyi başka bir öğrenciye kullandığını bizzat duydum. benzer biçimde üstüne yürüdü.

Y. Sayın bunları hep yapıyor ama gerçekten sinirlendiğinden bile değil. Taktik olduğunu düşünüyorum. Sıkışınca, ortamı germek, öğrenciyi korkutmak için illa ki buna benzer bir şeye başvurur. Birini seçer bağırır, sert çıkar."

Yaptığı paylaşımda kendisini olay yerinden uzaklaştırmaya çalışan arkadaşlarını da uyaran Erkin Başar isimli öğrenci, "Adam bana bağırıp üstüme yürürken,ona şiddetsiz, hakaretsiz cevap verdim. Bu durumda beni alıp uzaklaştırmaya çalışan dostlar, bu hataydı. Ben ona vuracak veya hakaret edecek değilim. ama siz beni uzaklaştırmaya çalışınca ben sorun çıkarmış, tehlikeliymiş gibi oluyorum" diye yazdı.

Sayın'ın öğrenciye yönelik "Sen ne diyorsun lan!" sözleri tepki çekti.

Öğrenci Başar ise, söz konusu anları Twitter hesabından paylaşarak şunları yazdı:

Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı öğrencinin üzerine yürüdü