Kürşat Ayvatoğlu hakim karşısına çıktı

Uyuşturucu kullanma suçlamasında "pudra şekeri" savunmasıyla kamuoyunun gündemine gelen Hamza Kürşat Ayvatoğlu, 20 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

Kürşat Ayvatoğlu hakim karşısına çıktı

Milliyet Gazetesi'nden Paşa Alyurt'un haberine göre Ayvatoğlu ile birlikte 6 şüphelinin yargılandığı davada, lüks araçta kokain kullanma görüntülerini sosyal medyada paylaşan M. Yağız, çocukluk arkadaşı olduğu Ayvatoğlu'nun kendisine şantaj yaptığını, kendisinin yaşadığı sıkıntıyı onun da yaşaması için sosyal medyada paylaştığını söyledi.

Şantaj boyutuna ulaştı

Ayvatoğlu ile birlikte 6 şüphelinin yargılandığı davada, sanıklardan M. Yağız, alacak verecek meselesinden Ayvatoğlu ile husumet yaşadığını, senet üzerinden yaşadıkları sorunda Ayvatoğlu'nun kendisinden hakkının üzerinde bir tutarı talep ettiğini, husumetlerinin şantaj boyutuna ulaştığını anlattı. M. Yağız savunmasında, "Bana, eğer parayı ödemezsem eşime benim başka bir kadınla olan münasebetimin videosunu göstereceğini söyledi, şikayette bulundum. O videoyu ben Ufuk'tan istedim. Yani benim yaşadığım rezilliği onun da yaşamasını istedim" dedi.

Ayvatoğlu ise, sosyal medyada paylaşılan lüks araçta uyuşturucu kullanımına ilişkin videoyu, olay günü arka koltukta oturan Ufuk K.'nın gizlice çektiğini öne sürdü. 

Ayvatoğlu, "Yağız ve Melih benim çocukluk arkadaşlarım. Kendileri Ankara'ya geldiğinde birlikte madde alıp, kullandığımız oldu. İki veya üç yıl öncesinde Ankara'da gittiğimiz bir ortamda başladık bu maddeye. Daha sonra birlikte kullandık. Ama hiçbir şekilde benim ona temin etmem, onların bana temin etmesi veya satması söz konusu olmamıştır. Arkadaş ortamında kendimiz kullanıyorduk. Alman usulü şeklindeydi. Para toplayıp birlikte alıyorduk" dedi.