Melda Çelik: "Paylaşımlı ofis, yüzde 80 maliyet avantajı sağlıyor"

Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatlarında yaşanan yükselişlerin bir benzerinin A+ olarak tabir edilen premium ofis stoklarında da yaşandığını ifade eden eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Melda Çelik; çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Melda Çelik: "Paylaşımlı ofis, yüzde 80 maliyet avantajı sağlıyor"

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişlerin bir benzerinin A+ olarak tabir edilen premium ofis stoklarında da yaşandığını ifade eden eOfis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Melda Çelik, “İşletmeler, bir yandan ofise dönüş politikalarını belirlemeye çalışırken, bir yandan da hızlı yükselen maliyetlerle karşı karşıya kaldı. İlk dönemlerde yalnızca girişimciler ve serbest çalışanlar tarafından tercih edilen paylaşımlı ofis modeli, bu sebeple bölge ofislerinin, kurumsal şirketlerin de radarına girdi. Hazır ofis, paylaşılan ofis gibi modeller, ofis maliyetlerinde yüzde 80 maliyet avantajı sağlıyor” dedi.

Statista verilerine göre İstanbul'da plazalar bölgesi olarak bilinen Levent-Etiler konumunda birinci sınıf ofis kiralarının yıllık metrekare başına 415 Euro'ya kadar yükseldiğini söyleyen Çelik, “Maslak'ta bu rakam 245 Euro olarak ölçülürken; Esentepe, Gayrettepe, Zincirlikuyu bölgesinde 279 Euro olarak kaydedildi. Yalnız İstanbul’da değil, İzmir ve Ankara’da da metrekare başına yıllık prime ofis metrekare kiraları 125-145 Euro arasında değişiyor. Bu sebeple hibrit bir çalışma stratejisi uygulayan, bir ofisin genel maliyetleriyle uğraşmak istemeyen girişimcilerden kurumsal şirketlere pek çok farklı sektörden kullanıcı, paylaşımlı ofis modeline yöneliyor. Paylaşımlı ofisler, teknolojik altyapı, merkezi konum, modern tasarım, toplantı alanları ve iş ağı avantajlarıyla daha cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor” diye konuştu.


“İSTANBUL DIŞINDAKİ 5 PAYLAŞIMLI OFİSTEN BİRİ, FİRMAMIZ TARAFINDAN İŞLETİLİYOR”

2023’ü büyümeyle tamamladıklarını belirten Çelik, “Bir iş sürecinin dış kaynak kullanımıyla yürütülmesi ve hizmet olarak sunulan çözümlere başvurulması, maliyetleri etkin yönetmek isteyen sektör ve işletmeler için öncelikli konulardan biri. Hizmet olarak ofis veya ofiste servis modelinin yükselişini bu yaklaşım da destekliyor. Bu kapsamda Türkiye paylaşımlı ofis sektörünün liderleri arasında yer alan firmamız, 2023’ü büyümeyle tamamlıyor. Sadece İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde değil, Bursa, Gaziantep, Adana, Muğla, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya gibi illerde de genişleyerek, bu yıl 13 ilde, 60 lokasyonda paylaşımlı ofis hizmeti sunmaya başladık. CBRE verilerine göre firmamız, kiralanabilir alan bakımından, İstanbul dışındaki servis modeliyle sunulan ofislerin yüzde 20'sini tek başına yönetiyor. 32 bin 500 metrekare kiralanabilir alanla İstanbul dışındaki 5 paylaşımlı ofisten biri, firmamız tarafından işletiliyor" ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİ SAYIMIZI BÜYÜTMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Yeni yıla dair de umutlu olduklarının ifade eden Çelik, “Hazır ofis, paylaşılan ofis gibi modeller, ofis maliyetlerinde yüzde 80 maliyet avantajı sağlıyor. Bu, her ölçekten işletme için büyük bir fırsat. Tek bir sözleşmeyle 60 ofise erişim olanağı sunan firma olarak 2024’te hem lokasyon hem faaliyet gösterdiğimiz il hem de sayıları 10 bini aşkın şirkete ulaşan müşteri sayımızı üstüne katarak büyütmeyi sürdüreceğiz. 60 A+ plazada hizmet veren firmamız, müşterilerini Türkiye çapında modern ofis çözümleriyle buluşturmayı yeni yılda da sürdürecek" dedi.

DHA