Melis Sökmen: "Beni mecburen duraksatan şeyler oldu"

"Benim harikalar diyarım" dediği klibinde seslendirdiği yeni şarkısı Sonralar'ı dinleyicisiyle buluşturan Melis Sökmen; samimi itiraflarda bulundu.

Melis Sökmen: "Beni mecburen duraksatan şeyler oldu"

90'lı yıllarda "Farfara" ve "Maçka" gibi şarkılarıyla rakipsiz isimlerden olan ses sanatçısı Melis Sökmen, neden uzun süren bir sessizliğe gömüldüğünü Akşam Gazetesi'nden Ali Demirtaş'a şu ifadelerle açıkladı:

"Benim çizgim genelde daha farklıydı. Farklı farklı müzik türleriyle büyüdüğüm için daha farklı düşünüyordum. Örneğin caza yatkındım.

Eğer öbür tarafa kaysaydım; yani daha popüler, Türk dinleyicisini daha yakın gelen şeyler yapsaydım başka bir yolculuğum olurdu. Ama ben daha farklı, fütürist işler yaptım. İstiklal'de ilk sahne alanlardan biriyim ben.

Açıkçası delice bir yapım yok. Aileden gelen bir doygunluk da var.


Melis Sökmen: "Beni mecburen duraksatan şeyler oldu"

Sanatın içinde olunca insan uzak görmüyorsun kendine bazı şeyleri ve birçok şeyi hırs yapmıyorsun, bu da olabilir. Belki biraz da tembellik de olabilir, bilmiyorum.

Özel yaşantımla da ilintili bazı şeyler var. Beni mecburen duraksatan bazı şeyler oldu. Anne babamın ölümü, özel hayatımdaki ilişkinin bitişi...

Böyle olunca ben de sendeledim, kardeşlimle yalnız kalmıştım çünkü. Ve bunun mücadelesi sürdü ama nihayetinde buradayım ve üretmeye devam ediyorum. Ama öte yandan 90'lı yılları düşünürsek, her gün sokaktaydım, her gün bir mekânda çıkıyordum.

Bir sene boyunca her gün sabah kalkıp, kuaföre gidip, saçlarımı yapıp, kıyafetlerimizi giyiyorduk, çok özeniyorduk her şeyimize.

O zaman yeni TV kanalları da açılmıştı. Ondan sonra başka bir döneme geçildi. Bayağı bir değişim olmuştu. Bu da bana yansıdı tabii. Star'ın kuruluşunda jingle müziğini biz yapmıştık, toplu halde; Fatih Erkoç, Sertab Erener, Sibel Tüzün ve birçok isimle birlikte. Ben neredeyse her gün bir ara 5'er dakika ara ile televizyonda idim. Sokakta yürüyemiyordum. Türkiye'nin her yerinde tanınmıştım. Yepyeni bir devir başlamıştı. O da öyle bir zamandı...



Melis Sökmen: "Beni mecburen duraksatan şeyler oldu" - Resim : 2



O dönem herkes birbirine yardım ediyordu, destek veriyordu. Ortada bir yenilik olduğundan müthiş bir hevesle çalışıyorduk hepimiz. Örneğin, Burçlar 72 saate çekildi, 13 kıyafet değiştirmiştik, yıl 1991... O zaman Türkiye'de böyle bir şey yoktu."