Meltem Taşkıran'dan Müjdat Gezen belgeseline şarkı

Usta sanatçı Meltem Taşkıran’ın, tiyatro duayeni Müjdat Gezen’e ithafen yarattığı “Komikler Ağlamaz” adlı şarkı yarın müzikseverlerin beğenilerine sunacak.

Meltem Taşkıran'dan Müjdat Gezen belgeseline şarkı

Türkiye Tiyatrosu’nun en değerli üstatlarından Müjdat Gezen’in hayatı belgesel oldu.

Yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun yaptığı belgeselin final şarkısını Türkçe Batı Müziğinin usta solistlerinden Meltem Taşkıran yarattı.

Uzun yıllar MSM Müzik Bölümü Başkanlığı da yapan Taşkıran; eserini, ülkenin kültür, sanat ve demokrasi yaşamına önemli değerler katan, dünyada ücretsiz sanat eğitimi veren ilk ve tek okulun kurucusu Müjdat Gezen’e ithaf etti.

Meltem Taşkıran'dan Müjdat Gezen belgeseline şarkı


Söz, beste ve yorumu Meltem Taşkıran’a ait “Komikler Ağlamaz” adlı eserin düzenlemesinde müziğin dahi çocuklarından Eser Taşkıran’ın imzası var.

Opera korosunda Çelik Kasapoğlu şefliğindeki Ladies and Gentlemen ile Atölyem Yorumcuları Grubu soliste eşlik etti.

ŞARKININ VİDEO KLİBİ DE YILDIZLAR GEÇİDİ!

Güzel bir video ile taçlandırılan şarkının klip çekimleri Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda yapıldı.

İmre Haydaroğlu’nun, belgeselden alıntılar yaparak kurguladığı ve yönettiği klipte Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) mezunu sanatçılar da kamera karşısına geçti. Girizgahta yer alan, Gezen’in “İlke” şiirinin dizelerini Ahu Türkpençe, Aykut Taşkın, Cem Cücenoğlu, Ceren Ergiray, Diren Polatoğulları, Ebru Karanfilci, İlker Ayrık, Kıvanç Tiner, Letibe Yeşim Yavuz, Özlem Akdemir, Petek Güney, Rıza Sönmez, Sevinç Erbulak, Turan Onur Ay seslendirdi ve videoda rol aldı. Albüm fotoğraflarında ise objektifin arkasına Özgür Yücel geçti.