Merhum Cem Karaca'nın oğlunun başlattığı hukuk savaşında karar çıktı

Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, babasının bir fotoğrafı kullanılarak hazırlanan portrenin NFT formatında satışa sunulması üzerine açtığı davada karar çıktı.

Merhum Cem Karaca'nın oğlunun başlattığı hukuk savaşında karar çıktı

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'nın, babasının klasikleşmiş bir fotoğrafından yararlanılarak NFT formatında hazırlanan portrenin satışının durdurulması için açtığı dava sonuçlandı.


Merhum Cem Karaca'nın oğlunun başlattığı hukuk savaşında karar çıktı


Karaca'nın ressam Yiğit Mohaç Yücel'e satışın önlenmesi için tedbir kararı aldırdığı davada son sözü İstinaf Mahkemesi söyledi.



Merhum Cem Karaca'nın oğlunun başlattığı hukuk savaşında karar çıktı - Resim : 2


Yücel'in tedbir kararına itirazını reddeden İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği kararın yasaya uygun olduğunu belirtti.


Merhum Cem Karaca'nın oğlunun başlattığı hukuk savaşında karar çıktı - Resim : 3


Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre Emrah Karaca'nın avukatı Görkem Gökçe, kararın emsal olduğunu söyledi.


Merhum Cem Karaca'nın oğlunun başlattığı hukuk savaşında karar çıktı - Resim : 4


Gökçe, "İstinaf Mahkemesi, bu karar ile sadece tedbir kararının hukuka uygunluğunu tespit etmekle kalmamış, aynı zamanda NFT davalarının fikri ve sınai haklar hukuk mahkemelerinde görüleceğine ilişkin değerlendirme de yapmıştır. Bu sebeple karar şimdiden emsal niteliğindedir" dedi.