Mert Fırat: "Tek özel hayatım çocuk"

Drama-belgesel filmi 'Into Dust’ın Türkiye gösterimi, geçtiğimiz gün Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşti. Etkinliğe UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat da katıldı.

Mert Fırat: "Tek özel hayatım çocuk"

Milliyet Gazetesi'nden Umut Ünver'in haberine göre Mert Fırat, özel hayatıyla ilgili, "Tek özel hayatım çocuk. Uykusuz geceler çok devam etmiyor. Bir yaşından sonra daha düzene girdi. Ama bütün özel hayatımız kızımız oldu. Allah herkese nasip eder inşallah" dedi.

Ünlü oyuncu, "Baba olduktan sonra duygularda değişiklik oluyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "İnsan eski cesaretini kaybediyor. Her şeyi iki adım geriden düşünüyorsun. Artık tek değilsin, kızım var, eşim var. Bir aile var. Biraz daha temkinli bakıyor insan ama daha duygusal oluyor insan herhalde. Bakalım bir yaşı geçtikten sonra biraz daha evden ayrılırken zorlanalım bir dahaki buluşmamıza net verilerle gelirim. Şu an anneye çok düşkün. Bir çıkar ilişkisi malum. Beni de çok seviyor."

Eğitim almayan kişilerin tiyatro sahnesine çıkması sorulan Fırat, "Hak edenin tiyatro sahnesine çıktığını düşünüyorum. Büyüklerimiz tiyatro için er meydanı der. Aslında sadece er değil, kadınların da çok aktif bir şekilde bulunduğu bir meydan.

Eğer bir oyuncu gereken emeği, önemi, gayreti gösteriyorsa okullu, okulsuz hiç fark etmez sahneye çıkabilir. Biliyorsunuz çok okulsuz ustamız sahnede, biz de hala ustalık yapıyorlar. En önemli örneklerinden biri Şener Şen'dir. Kendisi zaten başlı başına bir okuldur. Keza Metin Akpınar da aynı şekilde. Ben hem sinema hem oyunculuk okudum, üstüne yazarlık master yaptım. Eğitime çok inanıyorum ve dışarıdan gelen, bu işe gönül koymuş kökeni ne olursa olsun bu işe emek vermiş arkadaşlarımızı destekliyorum. Bu iş biraz usta çırak ilişkisi.

Her şey de öyle tabii. Yazarlık da gazetecilik de habercilik de... Kimin ne kadar efor sarf ettiğine, ne kadar omzunda kamera taşıdığına bakıyor bu hikaye. Bizim de biraz öyle" ifadelerini kullandı.