Mesut Özil'in bilinmeyen gerçeği!...

Sir Alex Fergusonun yeni yayımlanan biyografisi spor dünyasını ayağa kaldıracak.

Mesut Özil'in bilinmeyen gerçeği!...

Kariyerini noktalayan Manchester United efsanesi Ferguson, Rooney'in daha Werder Bremen'deyken Mesut'u önerdiği belirerek, “Cevabım ise ‘İşine bak' oldu” dedi.

Kupa koleksiyoncusu ve 26 yıllık Manchester United kariyeriyle bir istikrar abidesi olarak futbol tarihine geçen ‘Sir' unvanlı Alex Ferguson'un hayatını anlatan ‘Alex Ferguson: My Autobiography' (Benim Hayat Hikayem) isimli kitapta çok çarpıcı bölümler yer alıyor.

Wayne Rooney'in Mesut Özil'i transfer etmesi için kendisine baskı yaptığını itiraf eden Ferguson, olayı şöyle anlattı: “Benim ona cevabım ise sen kendi işine bak oldu. Ona görevinin futbol oynamak olduğunu söyledim. Benim görevim ise doğru takımı kurmak. Ve şu ana kadar da bu konuda başarılı olduğumu düşünüyorum. Mesut o zamanlar benim radarımda değildi. Werder Bremen'de sağ kanatta oynuyordu. Sonrasında da Güney Afrika'ya gitti ve harika bir performans sergiledi. Ama onu almayı hiç düşünmedik.”

‘BECKHAM KENDİNİ BENDEN BÜYÜK SANDI'

Kitapta özellikle bir başka İngiliz efsanesi Davdi Beckham'a ayrılan bölüm de dikkat çekici. Ferguson, Beckham'ı “Kendisini Sir Alex Ferguson'dan büyük zannetmekle” suçluyor: “Alex Ferguson olmuş, muslukçu Pete olmuş fark etmez. Menajerin adı mühim değil. Önemli olan yetkinin kimde olduğudur ve Beckham'ı ölüm haberini getiren de bu oldu.” Sir, Beckham'ı değiştiren en büyük sorunun ise Victoria'ya aşık olması olduğunu belirtip, “Bu her şeyi değiştirdi” diyor.

Daha önce ‘Alex Ferguson: Managing My Life' (Hayatımı Yönetmek) adlı ilk kitabı 1999'da yayınlanan İskoç teknik adam, o dönem ManU'da kazandığı FA Cup, şampiyonlar ligi ve İngiltere lig şampiyonluklarını anlatmıştı. Yeni kitabındaysa İngiliz futbolunun son 30 yılını mercek altına alan Ferguson, pek çok yıldızla yaşadığı polemikleri en ince detayına kadar futbolseverlerle paylaşıyor.

Wenger yumruğunu sıktı

Alex Ferguson, ezeli rakibi Arsenal'in hocası Arsene Wenger ile ilgili bir anısını da kitapta anlatıyor. İşte o bölüm: “Arsenal ile oynadığımız 2004 yılındaki karşılaşmadan sonra Wenger ile 5 yıl konuşmadık. O maçta çok sinirli ve mosmordu. Yumruklarını sıktı ancak ben kontrolümü kaybetmedim. 2009 yılındaki Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Wenger ile olan ilişkimiz onun odama gelerek beni ve takımımı tebrik etmesiyle yeniden başladı.”

Bale'in Forrest Gump yalnızlığı!

İSPANYOL TV3'te yayınlanan mizah programında 1 milyon Euro karşılığında Tottenham'dan Real Madrid'e büyük umutlarla gelen Gareth Bale'in sakatlıktan ötürü yalnızlığa itildiği savundu. TV, Galliyi Tom Hanks'ın canlandırdığı ve yalnız bir adamı oynayan Forrest Gump karakterine benzetip dalga geçti .

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ



Konular Spor Haberleri