Miray Denizcilik'e bağlı Life at Sea Cruises ile dünya turu hayali karaya oturdu

İş insanı Vedat Uğurlu'nun kurduğu Miray Denizcilik'e bağlı Life at Sea Cruises, 30 Kasım'da başlaması planlanan seyahati yolcu gemisi eksikliği gerekçesiyle iptal ettiğini duyurdu.

Miray Denizcilik'e bağlı Life at Sea Cruises ile dünya turu hayali karaya oturdu

İş insanı Vedat Uğurlu tarafından kurulan miray denizcilik isimli şirkete bağlı Life at Sea Cruises 30 Kasım'da başlaması planlanan dünya turu seyahatini yolcu gemisi eksikliği gerekçesiyle iptal ettiğini duyururken şirket 19 Kasım'da yaptığı açıklamada ücret iadesi sözü verdi.

7 kıta gezecek geminin ilk olarak 1 Kasım 2023'te İstanbul'dan demir alması planlanıyordu ancak bu kalkış daha sonra 11 Kasım'da Hollanda'nın Amsterdam kentine ertelendi. Fakat bu erteleme son olmadı. Yeni kalkış tarihi 30 Kasım olarak güncellenirken 17 Kasım'da şirketin eski CEO'su tarafından bu kalkışın da iptal edildiği belirtildi. Öte yandan gemideki 111 kamara için rezervasyon yapan yolcuların bir kısmı kalkış tarihinden önce geldikleri için İstanbul'da kalmış durumda.

7 kıta gezecek dünya turuna katılmak için İstanbul'a gelen bazı yolcular hayallerindeki seyahati gerçekleştirmek için evlerini sattıkları ya da kiraya verdiklerini söyleyerek dönecek bir yerleri olmadığını belirtirken geri ödemelerin aralık ortasından itibaren taksitler halinde yapılacağını belirten şirket, iadelerin şubata kadar tamamlanacağını söyledi.

Bununla birlikte, 1 Aralık'a kadar konaklama ve İstanbul'da mahsur kalan herkesin eve dönüş masraflarını da karşılamayı teklif eden Life at Sea Cruises isimli şirket ABD'li yolcu şirketi Carnival Corp'un Alman ortağı AIDA Cruises'ın geçen yaz emekliye ayırdığı AIDAaura'yı satın almayı düşünüyordu ve Eylül sonuna kadar gemiyi yenilemeyi planlıyordu. Ancak iki ayı bulan belirsizlikten sonra Yunan yolcu şirketi Celestyal Cruises 16 Kasım'da AIDAaura'yı kendi filosuna kattığını duyurdu.

Farklı bir şirkete satıştan birkaç gün önce istifa eden Life at Sea'nin eski CEO'su Kendra Holmes 17 Kasım'da sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şirket adına konuşmadığının altını çizerek seyahatin iptal edildiğini duyururken videonun yayımlanmasından iki gün sonra Miray Denizlik isimli şirketin kurucusu Vedat Uğurlu da iptalden dolayı üzgün olduğunu ancak paralarının gemiyi almaya yetmediğini açıkladı.

Ortadoğu'da son dönemde yaşanan huzursuzluk nedeniyle yatırımcıların vazgeçtiğini öne süren Uğurlu, Miray Denizcilik'in bir gemiye 40-50 milyon dolar verecek kadar büyük olmadığını, şirketin yolculuğu gerçekleştirmek için hala başka alternatiflere baktığını ifade ederek 1 Aralık'ta sefere çıkamadıkları takdirde tüm yolculara başka bir seyahat tarihi teklif edeceklerini ya da paralarını iade edeceklerini söyledi. 

Şirket yolcularına bu yılın başlarında, denizde gerçek bir yaşam vaat ettikleri yolcularına 140 ülkede 382 limana ayak basma sözü vermişti. En düşük kamaranın yıllığının 30 bin dolardan (86 bin Türk lirası) başladığı seyahatin fiyatı sunulan lüks ve konforla birlikte de artıyordu.

 

Kaynak: https://www.turizmhabermerkezi.net/miray-denizcilik-e-bagli-life-at-sea-cruises-ile-dunya-turu-hayali-karaya-oturdu-yolcular-ortada-kaldi/21127/