Moğol kadını öldüren sevgiliye ağır müebbet

İstanbul Kağıthane'de, sevgilisi Enkhmunkh Erdene Batsukh'u bıçaklayarak öldüren Moğolistanlı Tsogbaatar G.'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Moğol kadını öldüren sevgiliye ağır müebbet

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre olay geçtiğimiz günlerde gece yarısı Hürriyet mahallesinde meydana geldi. İki yıldır İstanbul'da yaşayan Moğolistan uyruklu Tsogtbaatar G., iki yıldır beraber olduğu vatandaşı da olan kız arkadaşı Enkhmunkh Erdene Batsukh'nın yaşadığı eve gitti. Batsukh, erkek arkadaşı Tsogtbaatar G.ve ev arkadaşı Z.T. birlikte bir süre alkol aldı.

'ÖFKELENDİM, BIÇAKLADIM'

İki sevgili arasında çıkan tartışmanın ardından Tsogbaatar, Batsukh'u öldürdü. Zanlı, ihbar üzerine Çağlayan Manolya Sokak'taki adresinde yakaladı. İfadesi alınan Tsogtbaatar G., "Çağlayan Adliyesi önünde gördüğüm sevgilim ticari taksiden indi. Sarılıp öpüştü. Ben de fotoğraf çektim. Ona 'Sen nasıl bir insansın hem benimlesin hem de şoförle sarmaş dolaşsın' dedim. Akşam beni çağırdı. Alkol içiyordu. 'Türkler ile ilişkiye girip hastalık mı bulaştırıyorsun' dedim. Evden ayrıldım. Gece yeniden yanına gitmek istedim. 'Başıma bir şey gelmesin' diye bıçak götürdüm. Telefonu kapalıydı, ışık yanmıyordu. Pencereden gittim. Evde komşuları vardı karşılaştık. Kız arkadaşımın beni aldattığı düşüncesiyle öfkelendim ve bıçakladım. Bıçağı odada bırakıp kaçtım" dedi. Zanlı, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAPI YERİNE PENCEREDEN GİRDİ

Genç kadının ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Tsogbaatar G. hakkında "Tasarlayarak Adam Öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede, Tsogtbaatar G.'nin, sevgilisi Enkhmunkh Erdene Batsukh'un kendisini aldattığını düşünerek kıskançlık nedeniyle eline aldığı bıçakla evine gittiği, planlayarak ve kararından vazgeçmeyerek kapıdan değil pencereden içeri girip sevgilisini öldürdüğü vurgulandı.