Muğla’daki korkutan yangın saatler sonra kontrol altına alındı

Türkiye'de rekor sıcaklıkların kaydedildiği bir dönemde, sıcak hava dalgası orman yangınlarını tetikliyor...

Muğla’daki korkutan yangın saatler sonra kontrol altına alındı

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Muğla'nın Milas ilçesine bağlı kırsal Koru Mahallesi’nde bugün saat 14.42’de başlayan ve ormanlık alana doğru ilerleyen yangını söndürmek için çalışmalar yapıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalara katılan hava ve kara ekiplerinin sayısı arttı. Yangını söndürme çalışmalarına 18 helikopter, 12 uçak, 30 pikap, 5 ilk müdahale aracı, 59 arazöz, 18 su ikmal aracı, 8 dozer, 8 treyler, 11 yer ekibi, 2 greyder, 2 yangın yönetim aracı, 45 teknik personel, 30 memur, gerisi söndürme işçisi olmak üzere toplam 572 personel katıldı.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI YANGINLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Yangının başladığı ilk dakikalarından itibaren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Milas Belediyesi filosundaki araçların ve arama-kurtarma ekibinin de görev aldığı söndürme çalışmalarına katılan Başkan Tokat, yangın hakkındaki son gelişmeleri paylaştı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de sosyal medya hesabından söndürme çalışmalarından fotoğraflar paylaşmıştı. Başkan Gürün, “Milas Bodrum Havalimanı kavşağında başlayan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyor, tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum” demişti.

ORMAN BAKANI BÖLGEYE GİTTİ

Alevlerin yaklaştığı köylerde bazı yaşlı vatandaşların önlem olarak tahliye edildiği belirtildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da Milas'taki orman yangınının devam ettiği bölgeye gittiği aktarıldı.

BİRKAÇ KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangının tehdit ettiği kırsal Kemikler Mahallesi Muhtarı Mehmet Kızıldağ yaptığı açıklamada, “Alevler köyün dış evlerine kadar gelmişti, tedbiren birkaç evi boşalttık, yaşlılarımızı ve hastaları bölgeden uzaklaştırdık. Birkaç kişi dumandan etkilendi ama önemli bir şey olmadı. İlk belirlemelere göre köyümüzün 200 dönümlük zeytinliği yandı” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı kırsal Koru Mahallesi'nde bugün saat 14.42'de başlayan yangın saat 21.45 sıralarında kontrol altına alındı.