Muharrem Sarıkaya, Fatma Şahin ve Habertürk'ten 'tokat' açıklaması

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın attığı tokat tepki çekmişti.

Muharrem Sarıkaya, Fatma Şahin ve Habertürk'ten 'tokat' açıklaması

MedyaRadar'ın haberine göre Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada İHA muhabirine tokat attığı görüntüler ortaya çıktı.

Sarıkaya, eğilerek telefon ve kablolarla uğraşan İHA muhabirine çalıştığı esnada tokat attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ise şaşkın ve tepkisiz kaldığı görüldü.

Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Muharrem Sarıkaya'ya sosyal medyadan tepki yağdı.

ÖZÜR DİLEDİ

Gazeteciye vuran Habertürk Ankara Temsilcisi Sarıkaya, twitter hesabından yaptığı açıklamada özür diledi.

Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim. Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…"

Muharrem Sarıkaya, Fatma Şahin ve Habertürk'ten 'tokat' açıklaması

FATMA ŞAHİN: "TEPKİSİ ÇOK YANLIŞTI"

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklamada "Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya'nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Sarıkaya'nın kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı ve "Bir anda oldu" dediği skandal görüntülerin devamı ortaya çıktı.


Habertürk TV’den yapılan açıklama ise şöyle oldu:

"Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz."