Müjdat Gezen’den benzin kuyruğu göndermesi

RTÜK tarafından 5 hafta yayın yasağı verilen "Demokrasi Arenası"nın yerine, usta oyuncu Müjdat Gezen'in sunduğu ve Uğur Dündar'ın balmumu heykelinin konuk olarak yer aldığı "Demokrasi Marenası" dördüncü haftasında devam etti.

Müjdat Gezen’den benzin kuyruğu göndermesi

SESSİZ SİNEMA OYNAYARAK BENZİN KUYRUĞUNU ANLATTI

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Tele 1 stüdyolarında çekilen ve 18 dakika programından hemen sonra yayınlanan Demokrasi Marenası’nda, balmumu heykeli ‘Uğur Mündar' olarak tanıtan Gezen, “Uğur Mündar, yıllarını bu hayata vermiş bir dostum” dedi. Geçen hafta izleyicilere verdiği sessiz sinema sözünü tutan Gezen, balmumu heykelle sessiz sinema oynayarak izleyicileri güldürdü.

Gezen, işaretlerle ‘benzin kuyruğu'nu anlatarak, “Benzin de bol, kuyruk da bol” dedi.

AKP’Lİ VEKİLİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bir AKP'li vekilin, “Benzin kuyrukları var ama benzin pahalı olduğu için değil, araba çok olduğu için” sözünü hatırlatan Gezen, “Ne kadar güzel saptamaları var yahu! O kadar hoşuma gidiyor ki, duygulandırıyor insanı” ifadelerini kullandı.

“BİZ BUNU 1974 YILINDA YAŞADIK”

Benzin kuyrukları için Gezen, “Biz bunu 74 yılında yaşadık. Bülent Ecevit, Kıbrıs'a çıkarma yaptı. Yapınca Amerika bize ambargoyu koydu. Ambargoyu koyunca arabalar girdi kuyruğa. Ben kendi arabama zor benzin buluyordum o zaman” diye konuştu.

“GAZ LAMBASI GETİRMEK İSTEDİM”

Stüdyoya gelirken her ihtimale karşı gaz lambası getirmek istediğini belirten Gezen, “60 liralık gaz lambası vallahi 250 lira olmuş. 5 tane alsam 1250 lira. Kusura bakmayın getiremedim. Eve mumlar aldım” dedi.

Uğur Dündar'ın balmumu heykeline, “Bu konuda fikirlerini merak ediyorum” diye soran Gezen, “Bunu programdan sonra içeride laflayalım. Üzerinde durulması gereken bir konu. Bizim her şeyi dış alıma bağlamamız çok üzüyor beni. Allah'tan vaktiyle verilen müjde…Karadeniz'de doğal gaz bulunma ihtimali yüzde 3-4'lerde falan, gittikçe de yükseliyor. Karadeniz'de doğalı bulduğumuz an gazı kolay zaten” şeklinde konuştu.

UĞUR DÜNDAR: "ÖZLEM BİTİYOR

Usta gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar ise sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, Demokrasi Arenası’nın 18 Mart’ta yeniden ekranlara geleceğini belirtti. Dündar, “Özlem bitiyor, efsane dönüyor” ifadelerini paylaştı.