Münevver Karabulut'un babası: "Derin şüphelerim var"

Münevver Karabulut cinayetinden giydiği hüküm gereği yattığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması, Karabulut ailesi ve kamuoyunun ardından Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu tarafından da talep edildi.

Münevver Karabulut'un babası: "Derin şüphelerim var"

Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediği, kaçtığı veya kaçırıldığı iddiası şehir efsanesi olarak 9 yıldır dilden dile konuşuluyor.

Acılı baba Süreyya Karabulut, bu derin şüpheyi ilk geçtiğimiz yıl Sabah Gazetesi'nden Gül Kireklo'ya anlattı. 

Baba Karubulut, kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için savcılığa başvurdu. Ancak, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı başvuruyu kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirilerek, reddetti. Ancak Süreyya Karabulut avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla bunun peşini bırakmadı.En son Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 309. Maddesi uyarınca Adalet Bakanlığı'na, kanun yararına bozma başvurusu yapıldı. Süreyya Karabalut'un cezaevinde 9 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını isteyerek, 'O caninin mezarı açılsın' diye seslenmişti.

"BEN DE AÇILSIN DİYORUM ZATEN"

Bu kez Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak oğlunun mezarının açılması (Feth-i Kabir) ve DNA eşleştirmesi yapılması için dilekçe vererek talepte bulundu.

Münevver'in babası Süreyya Karabalut, "Çok şaşkınım. Ne diyeceğimi bilmiyorum.Bir yılı aşkın bir zamandır mezarın açılması için mücadele veriyorum. O katilin öldüğü söylendiği günden beri derin şüphelerim devam ediyor.Ben de açılsın diyorum zaten başka bir şey söylemiyorum. Asıl huzuru kaçan biziz. O mezar açılsın huzur bulalım, rahat edelim." dedi.