Murat Yıldırım'ın "Teşikilat" haberi sektörde neden şaşkınlık yarattı?

Dizi sektörü şu günlerde Murat Yıldırım’ın bir anda Teşkilat dizisinde başrol olmasının şaşkınlığını yaşıyor.

Murat Yıldırım'ın "Teşikilat" haberi sektörde neden şaşkınlık yarattı?

Geçen sezon sonunda final yapması beklenen Aziz’in çok parlak reytingler almasa da devam etmesine karar verilmişti. Dizinin sürmesini isteyenler arasında başrol oyuncusu Murat Yıldırım da vardı. Bütün ekip tatile çıktı. Bu arada yönetmen değişti. Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki dekor yenilendi.

Yaz başında Murat Yıldırım eşi İman Elbani’nin hamile olduğunu belirterek Amerika’ya gittiklerini, temmuz ayının sonunda sete çıkıp birkaç bölüm çektikten sonra eylül ayında da doğum için Amerika’ya gitmek istediğini açıkladı. Tüm ekip yeni sezon öncesi stok bölüm çekmek için Murat Yıldırım’a göre plan yaptı. 25 Temmuz’da dizinin tatilde olan tüm oyuncuları çekim için çağrıldı. Ancak çekim bir türlü başlamadı. Murat Yıldırım senaryoyu beğenmediğini söyleyerek Amerika’dan dönmedi. Yıldırım kendisi bir hikâye geliştirmek istedi.
İsteklerine uygun yazılan senaryo Murat Yıldırım’ın içine nedense bir türlü sinmedi. Senaryo tekrar tekrar, yeni senaristlerle sil baştan yazıldı. Öyle ki dizi ekibine katılan Melisa Aslı Pamuk bir senaryoda avukat, diğer senaryoda doktor olarak gösterildi.

Ünlü aktör Yurdaer Okur, bu süreçte yazılan bir draft’ı çok sevdi. Dizide oynamaya karar verdi. Ancak Murat Yıldırım o senaryonun da yeniden yazılmasını istedi. Kanal ve yapım şirketi bu süreçten fena halde bunaldı ve sonunda diziyi bitirme kararı aldı.

Murat Yıldırım’ın Aziz’in final bölümü bile çekilmeden yayından kaldırılmasının üzerinden henüz bir hafta geçmişken Teşkilat dizisiyle anlaşması ise herkesi şaşırttı. Haftalardır Amerika’dan dönmeyen Yıldırım İstanbul’a geldi ve sete çıkmadan önce Teşkilat’taki partneri Deniz Baysal’la fotoğraf çekimine katıldı.

Şimdi akıllarda çok önemli sorular var; Murat Yıldırım Teşkilat’ta oynayacağı için mi Aziz’de senaryo krizi çıkardı? Dizide çalışan onca kişinin yaz başında işsiz kalmasından rahatsız olmadı mı?

BİRSEN ALTUNTAŞ / TV100