Müsavat Dervişoğlu: "Güvensiz binalara ‘risk kartı’ asılsın"

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine” ilişkin kanunun değiştirilmesi için TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi verdi.

Müsavat Dervişoğlu: "Güvensiz binalara ‘risk kartı’ asılsın"

Milliyet Gazetesi'nden Bahar Atakan'ın haberine göre riskli yapılara, “bina kartı” asılmasını öneren Dervişoğlu, “Bu düzenleme vatandaşların üzerinde tasarruf edecekleri yapılara ilişkin daha detaylı ve kapsamlı bilgi sahibi olmalarını sağlayacak; bu vesile ile muhtemel deprem ve benzeri doğal afetlerde yaşanan can kayıplarının en aza indirilmesi mümkün hale gelecektir” dedi.

Teklif, mevcut kanuna, “Riskli yapılar hakkında, ‘riskli yapı bina kartı’ düzenlenir ve ilgili yapıların giriş kısmına açıkça görülecek bir şekilde yerleştirilir” hükmünün eklenmesini öngörüyor.

Dervişoğlu imar barışından yaklaşık 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığını hatırlatarak, “Hukuka ve teknik gerekliliklere aykırı olarak inşa edilen binalara ruhsat izni verilmesi yahut bahse konu yapıların kullanımına göz yumulması ciddi sonuçları beraberinde getirmektedir... ‘Riskli yapı bina kartının’ bina girişlerine açıkça görülebilecek biçimde monte edilmesi vasıtası ile risk doğuran yapılar hakkında üçüncü kişiler tarafından da bilgi edinilmesi mümkün kılınacaktır.” ifadelerini kullandı.