Mutluluktan uçuyor

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde yaşayan ve altı yıldır yüz nakli bekleyen eski güzellik uzmanı ile pazarda tanışıp aşık olduğu genç adam haftaya nikah masasına oturuyor.

Mutluluktan uçuyor

60'ın üzerinde yüz ameliyatı geçiren ve her an gelecek nakil haberini bekleyen 34 yaşındaki Dilek Sürgün, "Geçen ay Ankara'dan sevinçli bir haber aldık. Nakil için gittik, ancak doku uyuşmazlığı olduğu için değişim gerçekleşmedi. Nişanlım Hüseyin çok ısrar edince önümüzdeki hafta düğünümüzü yapmaya karar verdik" dedi.

Elazığ'da güzellik salonu işletirken 25 Temmuz 2004'de bindiği ticari taksinin mucırda kayıp takla atmasının ardından ağır yaralanan ve yüzünün büyük bölümü parçalanan Dilek Sürgün'ün hayatı karardı. Yaşadığı şehri değiştirerek 2007 yılında Milas'a yerleşen Dilek Sürgün, iki yıl önce Milas çarşısında kendisini görüp beğenen ve arkadaşlık teklif eden 38 yaşındaki Hüseyin Ünlü ile tanıştı. Milas'lı olmasına rağmen, Hatay'da bir balık çiftliğinde çalışan Ünlü, Milas'ta gördüğü Dilek Sürgün ile arkadaş olabilmek için oldukça ısrarlı davrandı. İki gencin arkadaşlıkları bir süre internet üzerinden devam etti. Dilek Sürgün'den ayrı kalmaya dayanamayan Hüseyin ünlü, Hatay'daki işinden istifa ederek memleketine döndü ve çift geçen yıl Haziran ayında nişanlandı. Sürgün ve Ünlü, Milas Belediyesi Düğün Salonu'nda evlenmek için 12 Şubat'a gün aldı.

İLK GÖRDÜĞÜMDE AŞIK OLDUM

Nişanlısına her gün çiçekler getiren, çarşı pazar gezdiren, sahile ve pikniğe götüren Hüseyin Ünlü, "Ben Dilek'i ilk gördüğümde aşık oldum. Onun kalbinin güzelliğini hiçbir şeye değişmem. Onsuz yapamayacağımı anlayınca hemen nişanlandım ve işimi bırakıp Milas'a geldim. Yıllardır yüzü, nedeniyle dışarı çıkamıyordu. Ben ise onu her gün gezdiriyorum. Bu tür rahatsızlıklar her an birimizin başına gelebilir. Ben Dilek ile tanıştıktan sonra hayatım değişti. Onun mutluluğu için ne gerekiyorsa yapacağım. Yüzünün yaralı olması benim için hiç önemli değil, Ben onu başımın üzerinde taşırım. Bu nedenle de önümüzdeki hafta evlenme kararı aldık çok mutluyuz" dedi.

DÜNYALAR BENİM OLDU

Geçirdiği trafik kazasının ardından bir yıl hastanede yatan ardından 60'ın üzerinde ameliyat geçirmesine rağmen yüzündeki kaza izleri yok olmayan Dilek Sürgün ise iki yıldır tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi'nden her an gelebilecek nakil haberini bekliyor. Sürgün, "Geçen ay Ankara'dan sevinçli bir haber aldık. Nakil için gittik, ancak doku uyuşmazlığı olduğu için değişim gerçekleşmedi. Nişanlım Hüseyin çok ısrar edince önümüzdeki hafta düğünümüzü yapmaya karar verdik" dedi.

Yıllardır sadece tedavi amaçlı evden dışarı çıktığını kaydeden Sürgün, "Bir gün annemle çarşıya çıktığımda Hüseyin beni görmüş, beğenmiş. Arkadaşlık teklif etti. Önce kabul etmedim, ardından internetten yazışmaya başladık. Çok ciddi olduğunu anladığımda evet dedim. Ben de onu çok seviyorum. O benim için işini bıraktı yanıma geldi. Bir an olsun yanımdan ayrılmıyor. 6 yıldır eve kapanıp cehennem hayatı yaşıyordum, Hüseyin'e tanıyınca dünyalar benim oldu" dedi.

NİKAH ÖNCESİ ŞOK

Milas'taki Ata Park'ta el ele dolaşan ve oyun parkında çocuklar gibi eğlenen çiftin canını ise mobilya aldıkları mağazanın sahibinin ortadan kaybolması sıktı. Hüseyin Ünlü, "Zaten işsisiz ve geçici işler bularak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu arada bin 500 lira peşin 8 bin liralık da senet verdiğimiz mobilya mağazasının sahibi ortadan kayboldu. Nikah öncesi şok yaşadık. Her şeye rağmen hayatımızı birleştirme kararından asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi dolandıran mobilya mağazası sahipleri hakkında emniyete ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.