Nasuh Mahruki'ye horoz şikayeti!

Osmanlı döneminde Sultan II. Mahmud'a hizmet etmiş Nasuhzade şehit Kaptan-ı Derya Ali Paşa'nın 6. kuşak torunu olan ünlü yazar ve dağcı Nasuh Mahruki, İstanbul Etiler'deki ikametinde horoz besliyordu.

Nasuh Mahruki'ye horoz şikayeti!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Mahruki'nin horozu sabah erken saatte öttüğü için komşuları rahatsız olmuştu.

"Horoz sesinden rahatsız olup, kapıya dayandı"

Geçtiğimiz günlerde horoz, sabah erken saatlerde yeniden ötmeye başladı.

Nasuh Mahruki'ye horoz şikayeti!

Sesten rahatsız olan bir komşu, uykusundan uyandırdığı için Mahruki'nin ikametine gitti. Kapıyı açan genç adam horoz sesimden rahatsız olduğunu belirtip dikkatli olmalarını istedi. Fakat komşu günlerce horoz sesiyle sabahın erken saatlerinde horoz sesi nedeniyle uyanmaya devam etti.

"Sabah erkenden uyanıyorum"

Bunun üzerine Zabıta Müdürlüğüne başvuran komşu, defalarca aradığı zabıta müdürlüğünün gerekli işlemlerini yapmadığını ileri sürerek, savcılığa başvurdu.

34 yaşındaki Bülent K. isimli komşu, aylardır devam eden horoz sesi yüzünden sabaha karşı saat 4 sularında uyandığını, gerekli şekilde istirahat edemediği için iş yerinde verim alamadığını belirterek, huzur ve sükununu bozan horoz sahibi Nasuh Mahruki'nin cezalandırılmasını istedi.