Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney sorusuna "mandalinalı" yanıt

Farah Zeynep Abdullah, yazar Murathan Mungan'ın Yılmaz Güney paylaşımına yaptığı yorumla gündeme gelmişti. Güney Ailesi'nin dava açmaya hazırlandığı haberlerinin ardından ünlü oyuncu, Yılmaz Güney'in bir hakimi silahla öldürmesine göndermede bulunmuştu.

Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney sorusuna "mandalinalı" yanıt

Yazar Murathan Mungan, 9 Eylül 1984'te vefat eden Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümü vesilesiyle sosyal medyada "Yılmaz Güney'in ölümünün 37'nci yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı" ifadelerini kullanmıştı.

"KADIN DÖVEN, ETKİLİ SİLAH KULLANAN..."

Mungan'ın paylaşımına yanıt veren Farah Zeynep Abdullah, "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" mesajını yazmıştı.


Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney sorusuna "mandalinalı" yanıt

DAVA HABERİNE SESSİZ KALMADI

Güney'in ailesi, oyuncunun paylaşımıyla ilgili, dava açma kararı almıştı. Dava haberini duyan Farah Zeynep Abdullah, eski ismi Twitter olan X hesabından yaptığı paylaşımla bir kez daha gündem oldu.

"HAKİMİ VURMAK YOK AMA"

Ailenin kendisine dava açacağı haberini paylaşan Farah Zeynep'in, "Hakimi vurmak yok ama" cevabı çok konuşuldu.

Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney sorusuna "mandalinalı" yanıt - Resim : 2

NEBAHAT ÇEHRE'YE SORULDU

Gündem olan bu olay, Yılmaz Güney ile yaşadığı fırtınalı beraberlik uzun yıllardır haberlere konu olan Nebahat Çehre'ye soruldu.


Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney sorusuna "mandalinalı" yanıt - Resim : 3


Bir zincir marketin önünde alışveriş yaparken muhabirlerle karşılaşan Çehre, "Beni alakadar etmiyor. Ben mandalina alacağım. Konuşmak istemiyorum. Kendinize iyi bakın çocuklar..." ifadelerini kullandı.

"O TRAVMAYI ATLATAMADI"

TV8'de ekrana gelen "Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa" programında ünlü gazeteci Müge Dağıstanlı, "Nebahat Çehre'yi hem fiziksel hem de ruhen yoran bir ilişkiydi ve üzerinden geçen yıllara rağmen hala konuşuluyor. Ortak bir tanıdığımızdan aldığım biligye göre Nebahat hanım o travmayı atlatamamış. Abdurrahman Keskiner anlatmıştı; Elmadağ'da Yılmaz Güney arabayı kullanırken kavga çıkıyor. Yılmaz Güney hem gaza basıyor hem de Nebahat Çehre'yi arabadan atıyor. Kadın 4 gün hastanede yatmış. Zaman zaman nükseden bel ağrıları da o günlerden kalma." şeklinde konuştu.



Nebahat Çehre'den Yılmaz Güney sorusuna "mandalinalı" yanıt - Resim : 4