NetEkstre’de 2023 yılında hesap hareketi sayısı 27 milyonu aştı

Finrota, açık bankacılık ürünü NetEkstre'nin 2023 yılında raporlanan işlem adedinin geçen yıla göre yüzde 29 arttığını ve hesap hareketi sayısının 27 milyonu aştığını duyurdu. Kullanıcıların finansal takip ve muhasebe operasyonlarında 1,3 milyon saat kaynak tasarrufu sağladığı belirtildi.

NetEkstre’de 2023 yılında hesap hareketi sayısı 27 milyonu aştı

Tek ekranda farklı banka hareketlerini yönetme fırsatı sunan açık bankacılık ürünü NetEkstre, 2023 yılında bir önceki yıla göre işlem hacmini artırdı. NetEkstre'nin toplam işlem adedi geçen yıla göre yüzde 29 artarak 27 milyonu aştı. Sisteme entegre hesap hareketinin izlenebildiği 29 banka, kart hareketinin izlenebildiği üç banka sisteme entegre oldu.

POSRAPOR’DA İŞLENEREK RAPORLANAN KART HAREKETİ 12 MİLYONU AŞTI

Finrota'nın açık bankacılık hizmetleri arasında bulunan raporlama sistemi Posrapor'da işlenerek raporlanan kart hareketi 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22 artarak 12 milyonu aştı. Detaylı rapor fırsatı sunan ve farklı banka ve ödeme kuruluşlarının POS’larına ait işlemleri ortak veri tabanında gösteren Posrapor, aynı zamanda komisyon değişimi, vade ve blokeli çalışan tarih ve tutar bilgilerinin takibini mümkün kılarak nakit akışını yönetmeye yardım ediyor. Pasrapor’a entegre olan banka sayısı ise 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak 14 oldu.

E-DBS ÜRÜNÜYLE TAHSİLE GÖNDERİLEN FATURA TUTARI 7,8 MİLYAR TL OLDU

Firmalara finansal avantajlar sağlayan nakit yönetim sistemi E-DBS (Elektronik Doğrudan Borçlandırma Sistemi) ürünüyle tahsile gönderilen fatura tutarı, 2022 yılına göre yüzde 144 artarak 7,8 milyar TL oldu. E-DBS ürününü kullanan firma sayısı ise yüzde 47 artış gösterdi. Geniş müşteri ağı ya da bayisi bulunan firmalar E-DBS sistemiyle yapılan mal ve hizmet satışlarında fatura tahsilatlarını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Doğrudan borçlandırma sistemi ile farklı bankalardaki işlemleri tek panel üzerinden yönetebilme fırsatı sunan E-DBS’den faydalanan firmalar, faturalarının tahsilatı için talimatlar oluşturabiliyor ve limitlerini takip edebiliyor.

TÖS’ÜN TRANSFER HACMİ BEŞ KAT BÜYÜDÜ

Finrota'nın hızlı büyüyen ürünlerinden biri olan TÖS’ün (Toplu Ödeme Sistemi) transfer hacmi 2023 yılında beş kat büyüdü. Transfer süreçlerinde avantajlı çalışma olanağı sunan TÖS; toplu para transferi işlemleri, EFT, havale, SWIFT, ithalat ödemesi gibi birçok işlemi kolaylıkla yapabiliyor, ERP programlarıyla entegre olarak borçların muhasebe programından otomatik çekilerek ödeme girilmesini ve ödenen kayıtların işlenmesini sağlıyor. Bankalarla da entegre çalışan TÖS, finans ve muhasebe çalışanları ile yöneticilerin farklı araçlara yönelmelerine gerek kalmadan, tüm işlemleri tek portal üzerinden yönetme imkânı sağlıyor.


NetEkstre’de 2023 yılında hesap hareketi sayısı 27 milyonu aştı


“KULLANICILARIMIZ FİNANSAL TAKİP VE MUHASEBE OPERASYONLARINDA 1,3 MİLYON SAAT KAYNAK TASARRUFU SAĞLADI”

NetEkstre’nin 2023 yılını büyüyerek kapattığını ifade eden Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu, “NetEkstre’de geçtiğimiz yıla göre işlem adedinde yüzde 29’luk bir artış yakaladık. NetEkstre’yi tercih eden firma sayısı ise yüzde 27 artış gösterdi. NetEkstre sayesinde müşterilerimizin 1,3 milyon saat kaynak tasarrufu yapmalarını sağladık. 2024 yılında da Finrota çatısı altında, Türkiye’nin en büyük online tahsilat sistemi olan Netahsilat, açık bankacılık çözümlerimiz Netekstre, Posrapor, E-DBS ve TÖS (Toplu Ödeme Sistemi) ile müşterilerimize ihtiyaç duydukları tüm alanlarda hizmet sunmaya devam edeceğiz. Farklı bankalarla entegrasyonlarımızı gerçekleştirerek daha fazla bankanın hesap ve şirket kartlarının takibini müşterilerimize sunacağız” diye konuştu.

DHA