Netflix'te başkasının hesabını kullananlar dikkat!

Parola paylaşımı ile ilgili açıklamalar ve önlemler ile gündeme gelen Netflix, yeni özelliğini kullanıma sunacak. Hesaplarını başkalarıyla paylaşan kullanıcılar, istedikleri zaman diğer cihazlardaki oturumu sonlandırabilecek.

Netflix'te başkasının hesabını kullananlar dikkat!

ShiftDelete'ten Mert Can Aka'nın haberine göre parola paylaşımı ile ilgili açıklamalar ve önlemler ile gündeme gelen Netflix, yeni özelliğini kullanıma sunacak.

Hesaplarını başkalarıyla paylaşan kullanıcılar, istedikleri zaman diğer cihazlardaki oturumu sonlandırabilecek. Netflix kullanıcıları, uzaktan oturum kapatma özelliğine yakında kavuşacak.

Netflix, uzaktan oturum kapatma özelliğini aktif edecek

WhatsApp ve Telegram başta olmak üzere birçok platform, aynı hesaba bağlı cihazlardan tek tık ile çıkış yapma imkanı sunuyor. Netflix, kullanıcıların hesaplarında oturum açmış olan tüm cihazları ve cihazın bulunduğu lokasyonu gösteren “Erişimi ve Cihazları Yönetin” sekmesini test etmeye başladı.

Konu hakkında açıklama yapan şirket, “Uzaktan oturum kapatma, kullanıcılarımızın en çok istediği özellikler arasında yer alıyor. Yeni özelliğimizi birkaç ay içerisinde önce yayına alacağız. Otelde veya bir arkadaşının evinde hesabınız ile oturum açtıktan sonra çıkış yapmayı unutan kişiler için geliştirdik. Tatil sezonunda üyelerimizin çoğu seyahat edecek ve ziyaret ettikleri kişiler ile Netflix izlemek isteyecek. Oturum kapatmayı unuttuğunuz için sorun yaşamayacaksınız.” ifadelerine yer verdi.

Yeni özelliğin diğer avantajı ise parolanızı ezbere bilmeyen kişilerin oturumlarını kolay bir şekilde sonlandırma imkanı sunması. Bazı kullanıcılar, bu özelliğin Netflix parola paylaşımına karşı geliştirildiğini düşünüyor.

100 milyondan fazla kişinin parola paylaşımı ile ortak hesap kullandığı tahmin ediliyor. 2022’nin ilk iki çeyreğinde yaklaşık 1.2 milyon abone kaybı yaşayan Netflix, bu durumu lehine çevirmek için çalışma yürütüyor.

Şirket, mart ayında Şili, Kosta Rika ve Peru’da üyelerin ekstra bir ücret karşılığında hesaplarını diğer kişiler paylaşmasına olanak tanıyan bir özelliği kullanıma sundu.

Geçtiğimiz ay, kullanıcıların profil ayarlarını ve diğer verilerini yeni bir hesaba aktarmalarına olanak tanıyan bir özellik kullanıma sunuldu.

Konular teknoloji Netflix