Nilgün Belgün, Metin Akpınar'a toz kondurmuyor! Suçu annede buldu

Usta sanatçı Metin Akpınar'ın yıllar sonra evlilik dışı ilişkisinden ikiz kızları olduğu ortaya çıktı. Günlerdir gündemden düşmeyen Akpınar'a meslektaşı Nilgün Belgün'den destek açıklamaları sürüyor.

Nilgün Belgün, Metin Akpınar'a toz kondurmuyor! Suçu annede buldu

62 yıldır Göksel Özdoğdu ile evli olan Metin Akpınar'ın, 35 yıl önce yaşadığı evlilik dışı bir ilişkiden ikiz kızları olduğu ortaya çıkmıştı.


Nilgün Belgün, Metin Akpınar'a toz kondurmuyor! Suçu annede buldu


Kızlarından Duygu Nebioğlu geçtiğimiz günlerde sonuçlanan mahkeme kararı ile Metin Akpınar'ın öz kızı olduğunu resmiyete kavuşturmuştu.



Nilgün Belgün, Metin Akpınar'a toz kondurmuyor! Suçu annede buldu - Resim : 2


Duygu Nebioğlu'nun ikiz kardeşi olduğu, Sevgi Nebioğlu'na hitaben şunları yazmasıyla ortaya çıktı: "Sen çocukları çok sevdin, ben hayvanları. Sen önüne bakardın ben derine. Senin sevgin, benim duyum genişledi. Bir gün yine seninle ışığa selam verip aynı yumurtaya atlar, aynı hikâyeyle gelirdim. Duvarı delerken yine seni çekerdim kardeş. Sen anladın kardeş."

SOSYAL MEDYADAN DESTEK PAYLAŞIMI

Çıkan haberler sonrası yayınladığı açıklamayla da eleştirilerin hedefi haline gelen Metin Akpınar'a meslektaşı ve eski partneri Nilgün Belgün'den destek geldi.

"82 YAŞINDAKİ AKPINAR'IN ARTIK ÜSTÜNE GİDİLMEMELİ"

Sosyal medya hesabından Akpınar ile bir karesini paylaşan Belgün, "Bu fotoğraf 1976 yılında Devekuşu Kabare'de ilk profesyonel oyunculuğumu sergilediğim 'Haneler' adlı oyunun müzik provasından… Benim için anısı ve değeri çok büyüktür. Metin Akpınar benim hem ustam hem patronum hem de sahne partnerimdi o yıllarda…



Nilgün Belgün, Metin Akpınar'a toz kondurmuyor! Suçu annede buldu - Resim : 3


Son zamanlarda hiç olmadığı kadar özel hayatıyla ilgili gündemde… Her insanın yaşamında hataları,yanlışları olduğu gibi sanatçıların da olabilir. Herkes hatasından ve yanlışından kendi sorumludur ve bedelini de kendi öder. Ödemiştir de…

Metin Akpınar sanatıyla yıllarca halkı gülümsetmiş yüzünü güldürmüş bir aktördür. Şu anda 82 yaşında olan bir sanatçının artık üstüne gitmemeli zaten yaşadıklarından yeterince üzülen bu adamın daha fazla saygınlığını yıpratmamalı.

İtibarsızlaştırmadan daha fazla üzülmesine neden olmadan konuyu kapatıp onu kızlarıyla baş başa bırakmalı diye düşünüyorum.

Çünkü biliyorum ki bu değerli insanların yeri asla dolmuyor. Onları yaşarken güzel anmak değerini bilmek zorundayız. Bunları eski bir dost olarak ustasından çok şey öğrenen bir öğrenci olarak söylemek istedim. Hassas bir durum ve asla dedikodu malzemesi yapılacak bir olay değil"
 ifadelerini kullanmıştı.

BELGÜN'ÜN DESTEĞİ SÜRÜYOR

TV8'de ekrana gelen "Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa" programının kamerasına konuşan Nilgün Belgün; muhabirin 'Metin Akpınar ile ilgili yaptığınız paylaşım çok konuşuldu' sözleri üzerine "Evet doğru bir paylaşım olduğunu düşünüyorum. O benim ilk patronum, dostum daha sonra partnerim ve hocam. Herkesin başına gelebiliyor böyle şeyler. Burada sırf erkeği suçlamak da hata. Kendim de kadın olmama rağmen böyle kadınların da hataları var diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


Nilgün Belgün, Metin Akpınar'a toz kondurmuyor! Suçu annede buldu - Resim : 4


Oylum ve Merve isimli iki kızı olan Nilgün Belgün; Nebioğlu kardeşlerin babalarından beklediği özrün gelmemesinden dolayı duydukları üzüntünün hatırlatılması üzerine ise yine sadece Metin Akpınar cephesine hak vererek "Anneleri dilemiş mi? Önce annenin dilemesi lazım sonra babanın... Bir kadının bir erkeğe sormadan çocuk doğurmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Ben bir kadın olarak böyle düşünüyorum. Farklı düşünenler varsa saygım var." yorumunda bulundu.


Nilgün Belgün, Metin Akpınar'a toz kondurmuyor! Suçu annede buldu - Resim : 5



Belgün, "Metin Akpınar ile konuştunuz mu?" sorusu üzerine ise "Konuşmadım arayasım oldu ama aramadım. Hatta ortak bir dostumuz Metin Bey'in yazdığım yazı dolayısıyla mutlu olduğunu belirtti ama ben kendisini rahatsız etmek istemedim." yanıtını verdi.