"Ölmeyen adam" lakaplı Ümmet Dede'den acı haber

Kayseri'nin Özvatan İlçesi Küpeli Köyünde yaşayan ve ölmeyen adam olarak bilinen Ümmet Büyükodabaşı 88 yaşında vefat etti. 3 kurşun yiyen, üzerine iki kez ağaç devrilen ve bir kez de kaya altında kalmasına rağmen ölmeyen Ümmet dedenin ölümü köylülerini yasa boğdu.

"Ölmeyen adam" lakaplı Ümmet Dede'den acı haber

Sabah Gazetesi'nden Ali Altuntaş'ın haberine göre Küpeli Köyünde yaşayan ve renkli kişiliğiyle tanınan Ümmet Büyükodabaşı, 88 yıllık yaşamında 6 kez ölümden döndü. Köylülerinin 7 canlı dediği Ümmet Dede belgesellere de konu oldu. Üç kez vurulmasına rağmen ölmeyen Ümmet Büyükodabaşı başına gelen her olaydan kıl payı kurtuldu.

Köylülerinin 'Ölmeyen Adam' lakabını taktığı Ümmet Büyükodabaşı, belgesel ekibine; "Üç kurşun yedim döşümden ama ölmedim. Daha sonra üzerine iki defa ağaç devrildi yine ölmedim. Köylümüz Mucuk Hasan üzerime kaya yuvarladı yine ölmedim" şeklinde anlattı.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Röportajında yıllar önce kaybettiği eşinin rüyasına girerek kendisini çağırdığını belirten Ümmet Büyükodabaşı; "Eşimi dün rüyamda gördüm. Bana 'Daha gelmiyor musun bu tarafa?' dedi. Bende 'Allah bilir' dedim" diye konuştu.

Uzun süre evinden dışarı çıkmamasından şüphelenen köylüleri, girdikleri evinde Ümmet dedeyi yatağında ölü olarak buldu. Yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Ümmet Büyükodabaşı'nın ölümü köylülerini yasa boğdu.

Köylüleri Ümmet dede sonunda eşine kavuştu yorumunda bulundular.

Ümmet Büyükodabaşı'nın cenazesi Yeni Caminde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Sacitaslan.com olarak Ümmet Büyükodabaşı'na Allah'tan rahmet; ailesi ve tüm sevenelrine başsağlığı dileriz...

Konular ölüm Kayseri