Ömer Faruk Gergerlioğlu AYM’ye başvurdu

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşmesi kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Gergerlioğlu, “Enis Berberoğlu’na adalet veren bir mahkeme var, ben de aynı kararı bekliyorum” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu AYM’ye başvurdu

Milliyet Gazetesi'nden Namık Durukan'ın haberine göre kararın iptaline yönelik başvuru öncesi AYM önünde  açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Gergerlioğlu herhangi bir suç işlememiştir. Tümüyle siyasi bir kararla arkadaşımızın milletvekilliği düşürülmüştür. Bu sebeple partimiz adına Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine neden olan Meclis kararının iptaliyle ilgili olarak AYM’ye başvuruyorum. İnanıyoruz ki AYM talebimiz doğrultusunda karar verecektir. Adalet bunu gerektiriyor. Gereksiz ve gergin bir hafta yaşadık. Gergerlioğlu’nun yeniden Meclis’e dönmesi gerektiğini düşürüyoruz” dedi.

‘Yargı cinayeti’

Yeniden milletvekilliğine dönmesine yönelik AYM’ye yapılan başvuruyu değerlendiren Gergerlioğlu da, düşürülen milletvekilliği daha sonra iade edilen CHP’li Enis Berberoğlu kararına vurgu yaptı.

Türkiye’de bir orta oyunu oynandığını ifade eden Gergerlioğlu, “Suçum olmadığı halde vekilliğim düşürüldü. Bir hukuksuzluk, yargı cinayeti var. Bunun karşında susmayın. Bugün bana, yarın size, ondan sonra başkasına yapılır. Bu hukuksuzluğu anlamak için hukukçu olmaya gerek yok.  Siyasiler yargıyı ele geçirmiş olabilir ama AYM, buna ‘Dur’ diyebilir. Enis Berberoğlu’na adalet veren bir mahkeme var, ben de aynı kararı bekliyorum” ifadelerini kullandı.