Özgür Masur'dan 100 tasarım 100 model

Modacı Özgür Masur, Cumhuriyet'in 100. Yılı nedeniyle 100 tasarımdan oluşan yeni koleksiyonunu 100 mankenle birlikte tanıttı.

Özgür Masur'dan 100 tasarım 100 model

Akşam Gazetesi'nin haberine göre modacı Özgür Masur, Cumhuriyetin 100. yılında 'Ülkeme bir armağan' diyerek 100 yeni koleksiyon hazırladı.

Mansur, 100 tasarımı 100 mankenle birlikte Tersane İstanbul'da tanıttı.

Defileyi yaklaşık 500 seçkin davetli topluluğu izledi. Anadolu medeniyetlerinden ilham alan Masur, yeni koleksiyonunu kadın enstitülerinde gerçekleştirdiği üç yıllık araştırma süreci ardından tamamladığını söyledi.

Cumhuriyet dönemiyle birlikte kendi rönesansını yaşadığının altını çizen Masur, ilhamını Cumhuriyetin getirdiği cesaret ve kadınların özgürleşmesinden aldığını belirtti.


Özgür Masur'dan 100 tasarım 100 model


Anatolia koleksiyonunu ülkesine bir armağan olarak tanımlayan tasarımcı "Bu benim ikinci imza koleksiyonum ve bu süreçte kendi DNA'mın peşine düştüm. Anatolia ile kadınlarımızı onurlandıran bir koleksiyon ortaya koymaya ve bu topraklarda gizlenen hikayeleri kadının perspektifinden anlatmaya özen gösterdim. Bu topraklardaki her birey gibi bunu yaparken ben de cesaretimi Cumhuriyetimizden aldım. İşte bu yüzden sadece yüz yıllık değil, yüz parçalık bir hikâyeye dönüştü" dedi.



Özgür Masur'dan 100 tasarım 100 model - Resim : 2