Rekabet Kurumu'ndan gıda devlerine soruşturma!

Rekabet Kurumu, Nestle Türkiye, Danone ve Eti Gıda'ya soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu'ndan gıda devlerine soruşturma!

Rekabet Kurumu, Nestle Türkiye'ye soruşturma başlattı.

MedyaRadar'da yer alan habere göre Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin, distribütörlerinin yeniden satış fiyatını belirlemek ve distribütörlerine bölge ve müşteri kısıtı getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 15.12.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 22-55/850-M sayı ile karar verdi."

Rekabet Kurumu, ayrıca Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ, Eti Gıda San. ve Tic. AŞ, Horizon Hızlı Tüketim AŞ ve Nestle Türkiye Gıda Sanayi hakkında rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen önaraştırmayı da karara bağladı.

Kurum, "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 15.12.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ, Eti Gıda San. ve Tic. AŞ, Horizon Hızlı Tüketim AŞ ve Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 22-55/849-M sayı ile karar verdi." bildirdi.