Salih Güney sessizliğini bozdu! Torununun cenazesine neden katılmadı?

Yeşilçam'ın ünlü ismi Salih Güney, torunu Can Işık'ı kaybettikten sonra ilk kez konuştu. Güney kızı Ebru Işık ve torunuyla neden yıllardır görüşmediğini, torununun cenazesine neden gitmediğini anlatırken Türk sineması hakkındaki düşüncelerini de paylaştı.

Salih Güney sessizliğini bozdu! Torununun cenazesine neden katılmadı?

Güney, “20 milyonda bir görülen kanser türüne yakalandı. Topuktan başladı, sonra yayıldı. 12 yaşından beri kanserle mücadele ediyordu. 15 sene çok ızdırap çekti. Babası dünyanın en iyi doktorlarına götürdü. Ama olmadı. Çok çekti torunum. Çok yorulmuştu, en son da kaybettik zaten. Çok acı çekiyordu, huzura kavuştu. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.

Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık’a konuşan Salih Güney’in röportajı bu şekilde:

DÜNYALARIMIZ AYRIYDI

En son ne zaman görüştünüz torununuzla?

Fotoğraflardan görebiliyordum. Dünyalarımız ayrıydı son yıllarda torunumla.

Kızınızla küs müsünüz?

Kızımın bize karşı bir tavrı var. Sadece bana da değil. Amcasına, teyzesine, yengesine de... Bizden uzak duruyor. Anlayabilmek mümkün değil. Aileyiz biz ama bizden uzak duruyor.

Kızınızla konuştunuz mu torununuzun kaybından sonra?

Mesaj gönderdim. Ben kızıma babalık yaptım. Kendimi hiç suçlu hissetmiyorum. Onu en iyi şartlarda yaşattım. Hiçbir şeyini eksik etmedim. Amerika'ya eğitime götürdüm. Ona hep imkanlar sağladım. Et tırnaktan ayrılmaz ama say beni sayayım seni, sev beni seveyim seni. Telefonlarıma cevap vermiyor. Ben elimden geleni yaptım onun için...

Torununuzun cenazesine neden katılmadınız?

10 gün önce Mısır'daydım. Dönüş yolunda mikrop kaptım uçakta. İstanbul'da çok rahatsızlandım, acil sağlığı eve çağırdım. 2 defa serum aldım. KOAH hastalığım da var. Çok zorlanıyorum. Biraz toparlanıp, Çeşme'ye geldiğimde de vefat haberini aldım. Zaten bu şekilde seyahat edemezdim. Ben bundan dolayı katılamadım ama kardeşim ve yeğenim gitti. Güney ailesini temsilen katıldık.

RÖPORTAJIN TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ