Şantiye basan Bülent Eczacıbaşı’na soruşturma şoku!

Silahlı adamlarıyla Bodrum’da bir şantiyeyi bastığı ortaya çıkan Bülent Eczacıbaşı soruşturma şokuyla sarsıldı. Eczacıbaşı ile eşi Oya Eczacıbaşı ve korumalardan Hakan Yılmaz 7 ayrı suçtan şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Şantiye basan Bülent Eczacıbaşı’na soruşturma şoku!

MedyaRadar'ın haberine göre Bodrum’da geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan ve Bülent Eczacıbaşı ile Oya Eczacıbaşı’nın silahlı adamlarla şantiye baskını Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Daha önce, halk plajını demir kapılarla kapatıp özel plaj haline getirme, kaçak yapılar ve kaçak iskeleler, dökülmesi yasak olan ve deniz canlıları için öldürücü etkiye sahip mermer tozunun sahile dolgu yapılması gibi iddialarla ilgili gündeme gelen Eczacıbaşı Ailesi’nin silahlı adamlarla şantiye baskınıyla ilgili olarak hem darp edilen çalışanların hem de Çağdaş İnşaat’ın savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

İnşaat işçilerinin şikayeti üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Bülent Eczacıbaşı, Oya Eczacıbaşı ve silahlı korumalardan Hakan Yılmaz’ın, yağma, konut dokunulmazlığının ihlali, yaralama, tehdit, mala zarar verme, özel hayatın ihlali de dahil 7 ayrı suçtan şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığı öğrenildi.

HANGİ SUÇ İÇİN NE KADAR CEZA İSTENEBİLİYOR?

MedyaRadar’ın özel haberine göre Eczacıbaşı’nı büyük bir ceza bekliyor. Normal durumda yağma suçu için 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ancak suçun silahla ve birden fazla kişi ile birlikte işlendiği kabul edilirse bu durum nitelikli yağma suçu olarak kabul ediliyor ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenebiliyor.

Bülent Eczacıbaşı’na karşı konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da dava açılabiliyor. Bu suç için 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası talep edilebiliyor. Fakat söz konusu suçun tehdit yoluyla işlendiği kanaatine varılırsa bu ceza 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına dönüşebiliyor.

MedyaRadar’ın gündeme getirdiği görüntülerde tehdit suçunun silahla işlendiği görülüyor. Bunun için ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenebiliyor.

Hakaret suçu ise 3 aydan başlıyor ve 2 yıla kadar çıkabiliyor. Ancak söz konusu suç alenen işlendiğinden bu ceza oranı altıda bir oranında arttırılabiliyor.

Özel hayatın gizliliği 1 yıldan 3 yıla kadar, kasten yaralama suçu ise söz konusu görüntülerde basit tıbbi müdahale ile giderilebilir nitelikte olduğundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis ya da adli para cezası olarak istenebiliyor.

Son olarak Bülent Eczacıbaşı’na mala zarar verme suçundan da dava açılabiliyor. Bunun cezası ise 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası olarak belirleniyor.

NE OLMUŞTU?

Bodrum’da meydana gelen olayla kendilerine ait arsanın komşu parselinde yer alan inşaat şantiyesine eşi Oya Eczacıbaşı ve silahlı korumaları ile giden ve izinsiz şekilde içeri giren Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı şantiye görevlileri tarafından dışarı çıkmaları konusunda şantiye çalışanınca uyarılmış, bu uyarılara “Biz ister çıkarız ister çıkmayız, kimse bir şey yapamaz bize” dediği görüntüler büyük tepki çekmişti.

Görüntülerde aynı çalışanın “Polise şikayet edeceğiz” uyarısı üzerine Bülent Eczacıbaşı’nın “Et” yanıtını vermesinin ardından Bülent Eczacıbaşı’nın silahlı korumaları, şantiye çalışanın elindeki telefonu kaparak görüntüleri silmeye başlamıştı. Yaşanan arbedenin ardından Eczacıbaşı ve silahlı korumaları şantiye alanını terk etmişti.

 

Kaynak: https://www.medyaradar.com/santiye-basan-eczacibasina-sorusturma-soku-7-ayri-suctan-ifadeleri-alindi-haberi-2057242