Sarallar operasyonu zanlıları adliyeye sevk edildi

İstanbul merkezli 13 ilde kamuoyunda Sarallar olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 122 oldu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliden 30'u adliyeye gönderildi.

Sarallar operasyonu zanlıları adliyeye sevk edildi

Sabah Gazetesi'nden Emir Somer'in haberine göre operasyonu İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri düzenledi.

İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda faaliyetler yürüten bir suç örgütüne yönelik İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin illerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

121 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Suç örgütünün çok sayıda "Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet" suçlarına karıştıklarının belirlendiği ifade edildi.

Adreslerde yapılan aramalarda 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, altı av tüfeği, kalem şeklinde bir suikast silahı, bir susturucu, bin mermi, bir çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Operasyonda İş Adamı ve Beşiktaş Spor Kulübü Eski Yöneticisi Erdal Acar da gözaltına alındı.

Erdal Acar'ın "Çete Elebaşı" sıfatıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltına alınan 122 şüpheliden 31'i adliyeye sevk edildi.

Erdal Acar'ın ise İstanbul Emniyeti'ndeki işlemleri sürüyor.