Saraydaki yasak aşk skandalında yeni perde

İspanya Kraliyet Ailesi'nde yaşanan "yasak aşk skandalı" ile ilgili yeni tweet'ler gündeme oturdu.

Saraydaki yasak aşk skandalında yeni perde

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İspanya Kralı 6. Felipe'nin 51 yaşındaki eşi Kraliçe Letizia'nın eski eniştesi Jaime del Burgo (53) ile gizli aşk yaşadığı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Del Burgo, Letizia'nın kız kardeşi Telma Ortiz ile evlenmeden önce Letizia ile aşk yaşadıklarını, kısa bir süre önce piyasaya çıkan "Letizia ve Ben" isimli kitapta açıklamıştı.

Kraliçenin eski eniştesiyle ilişkisinin Kral Felipe ile 2004'te evlendikten sonra da devam ettiği belirtilmişti.


Saraydaki yasak aşk skandalında yeni perde


Del Burgo ve Letizia'nın kız kardeşi Telma Ortiz, 2014'te boşanmıştı.

OLAY İDDİALAR

Del Burgo, gündemi sarsan yasak aşkla ilgili yeni iddialar ortaya attı. Sosyal medya platformu X'te bir dizi tweet paylaşan iş insanı, Kraliçe ile ilişkisinin dört aşamasını şöyle anlattı: 1) 2002'den 2004'e kadar aşk ilişkisi; 2) 2004'ten 2010'a kadar dost ve sırdaş; 3) 2010-2011 tarihlerinde uzun süreli aşk; 4) 2012-2016 arası akrabalık.

Kraliçe Letizia'nın kendisiyle evlenmek için Kral'dan boşanmayı planladığını da söyleyen Del Burgo, Letizia 'nın kendisine gönderdiği fotoğraf dahil skandalla ilgili bazı paylaşımlarını silmesinin hata olduğunu da ifade etti.

Kraliyet ailesine eleştirilerini de sertleştiren Del Burgo, "Letizia her zaman soldaydı; aslında monarşi karşıtı, anti-Katolik, komünist vs. Onu bu siyasi eğilimleri yüzünden de sevdim. Taht İspanya halkına ait, tek bir aileye değil" ifadelerini kullandı.