SBK’da her şeyin başladığı nokta belli oldu!

Barış Terkoğlu, ABD'de yargılanmasına başlanan Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili dikkat çeken bir dolandırıcılık hikayesini okurlarıyla paylaştı; her şeyin Ahmet Uzuner'in Korkmaz'a başvurmasıyla başladığını söyledi.

SBK’da her şeyin başladığı nokta belli oldu!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, ‘Kara para aklama’, ‘yasadışı para transferi’ ve ‘yargıya müdahale’ suçlamalarıyla ABD'de yargılanmasına başlanan Sezgin Baran Korkmaz'ı köşesine taşıdı.

Türkiye'de kimilerinin 'yardımsever iş adamı' diye tanıttığı Korkmaz'la ilgili "Bizimkiler İçişleri Bakanı ve yargıdaki kimi isimler eliyle, elinde tuttuğu SBK’ye, adeta 'kaç' dedi. Kaçan kuş, ABD’nin eline düşünce de kara kara düşünür oldu. Yanlış anlamayın. Ya adalet yerini bulursa diye değil. Ya SBK, tıpkı Rıza Sarraf gibi, Türkiye’de kimlerden yardım aldığını açıklarsa diye" ifadesini kullanan Terkoğlu, ‘Ben böyle dolandırıcılık görmedim’ başlıklı yazısına şöyle devam etti:

"Hani 'bir güç var' derler ya...

Yargı, görülmeyecek hızda SBK’nin mallarındaki tedbiri kaldırmış, yurtdışı yasağını sonlandırmıştı. Bu işi yapan yargı mensupları kısa sürede en yukarılara tırmanmıştı. Bu da neyin ne olduğunu özetliyordu.

Bunları hatırlattım. Belki hiç unutmamıştınız. Ama yeni öğrendiklerimden sonra benim de dudağım uçukladı. Size SBK hakkındaki yeni gelişmeyi açıklayacağım. Hem de bir 'çökme hikâyesi' üzerine.

ORGANİZE DOLANDIRICILIK HİKÂYESİ

İşadamları F.T. ile Ahmet Uzuner, 2006-2009 aralığında ortak çalışıyordu. Piyasaya demir satıyorlardı. Gelgelelim bir süre sonra iş ilişkileri bitti. Ancak aralarındaki kimin kime borcu var tartışması bitmedi. F.T’ye sorarsanız borcu yoktu. Uzuner’e sorarsanız alacaklıydı. Her şey Uzuner’in SBK’ye başvurmasıyla başladı.

Önümde, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 1 Nisan 2021 tarihinde SBK hakkında yazdığı gerekçeli kararı duruyor. Savcılık iddianamesi bir yana, tanık ifadelerinin, bilirkişi raporlarının, kamera kayıtlarının olduğu dosyada, SBK hakkında dolandırıcılık kararı verilmiş.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..