Seçil Erzan'ın korktuğu iddia edilen kuyumcu sessizliğini bozdu

Bankacı Seçil Erzan'ın futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı olaya ilişkin ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

Seçil Erzan'ın korktuğu iddia edilen kuyumcu sessizliğini bozdu

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal ERDEM'in haberi...

Aralarında tanınmış futbolcuların da olduğu bir grup kişiyi dolandırdığı iddiasıyla geçtiğimiz günlerde tutuklanan eski Denizbank Levent Büyükdere Şubesi Müdürü Seçil Erzan’ın ifadesinde Kapalıçarşı'daki birinden para aldığını belirterek, "Korkuyorum, kesinlikle ismini veremem" demesi merak konusu olmuş, “Kim bu kişi?” sorusu akıllara gelmişti. Geçtiğimiz günlerde farklı medya kuruluşları Erzan’ın korktuğu iddia edilen kişi olarak farklı isimleri ortaya attılar ancak ulaşılan bu kişiler haklarındaki iddiaları reddettiler. 

SON ORTAYA ATILAN İSİM KONUŞTU

Son olarak geçtiğimiz günlerde bir Youtube yayınında söz konusu kişinin Kapalıçarşı’da kuyumculuk yapan Varujan Mor olduğu iddiası ortaya atıldı.

Söz konusu kişi hakkında 2009 yılında tefecilik suçlamasıyla dava açılmış ancak 15 sanığın yargılandığı davada 10 yıl sonra yargılanan isimlere 2019’da beraat kararı çıkmıştı. Yayında bu süreçte çıkan haberlere ve iddialara da atıf yapıldı. Söz konusu iddianın ardından Varujan Mor’a ulaşarak, kendisine bankacı Seçil Erzan’ı tanıyıp tanımadığını sorduk.

İDDİA KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL 

Mor, Erzan’i tanıdığı iddiasının kesinlikle doğru olmadığını öne sürdü. 

Adının geçirildiği söz konusu yayına dair dava açmak için avukatının harekete geçtiğini söyleyen Mor, “Milyarda bir ilgimiz olmayan bir konuda bizi ilişkilendirmiş. Avukatımız dava açtı. Çünkü ne tanırız, ne ederiz, ne önünden geçmişiz ne arkasından geçmişiz.15 sene önce hiç suçumuz olmayan davadan yargılandık suçumuz olmadığı ortaya çıktı, beraat ettik. Nasıl ilişkilendirdiler, nasıl bağladılar onu da bilmiyoruz ama çok ayıp etmişler” diye konuştu

ERZAN'I HAYATIMDA GÖRMEDİM

"Siz Seçil Erzan’ı tanıyor musunuz?” sorusuna cevaben Mor, “Yok hayatımda görmedim. Sizin gibi televizyondan gördüm. Ne Denizbank’la benim bir liralık alışverişim, tasarruf olmuş. Ne Seçil’i tanırım ne de Denizbank’la benim bir liralık alışverişim olmuş” iddiasında bulundu.

HAKKANİ'Yİ TANIMAM

Mor’a, Erzan’a bir araç içerisinde "Sana vermiş olduğumuz Muci'nin ve Nazlı'nın senedinde her ikisinin de hiçbir çıkarı yok" dediği görüntülerin ardından ismi ortaya atılan “Muci” lakaplı İranlı Hakkani’yi tanıyıp tanımadığını da sorduk.

Mor,  bu soruya da “Çarşıda bir ton İranlı var ama öyle birini de tanımıyorum. 15 sene önce  hiç suçumuz olmayan davadan yargılandık, beraat ettik.  Şimdi o davayla Erzan’ı nasıl bağlarsınız? Bu bankacı kadını ne görmüşüm, ne tanırım,  Denizbank'a ne bir lira tasarrufum var,  Denizbank’ın önünden geçmemişim. Nasıl bir şey bunu anlamıyorum. Gazetecilik etiğine yakışmıyor” şeklinde konuştu.

TEFECİLİK İDDİASINA CEVAP: "BERAAT ETTİK"

Mor’a hakkında çıkan tefecilik iddialarının nedenini de sorduk.

Mor, bu iddiaya da tepki göstererek, “15 yıl önce bir arkadaşımızın balıkhalinde yazıhanesi vardı. Buradan gelip giden arkadaşımıza bir suçlama yapıldı. Yargılandık ve hiçbir suç unsuru çıkmadı beraat ettik. Yakışıksız şeyler” iddiasında bulundu.

YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN 

Yayında kendisine “Yabancı uyruklu” denmesine de tepki gösteren Mor, “Kardeşim ben doğma büyüme İstanbulluyum, Türk vatandaşıyım. Askerliğimi Erzurum’da yapmışım” diyerek sözlerini şöyle bitirdi:

“Şu bankacılık olayındaki dosyalarda milyonda bir tane bizimle ilgi şey var mı?  Bunu yapanların da Allah belasını versin, bankacının da Allah belasını versin.”