Sedat Peker'in ifşa ettiği isimler neden yargılanmıyor?

Deniz Zeyrek, "Hukukun gücünün değil, güçlünün hukukunun etkin olduğu yerlerde Zühtü Arslan'ın da dikkat çektiği gibi, kaçınılmaz olarak hukuk dışı güçler devreye giriyor." dedi.

Sedat Peker'in ifşa ettiği isimler neden yargılanmıyor?

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, "Hukukun gücünün değil, güçlünün hukukunun etkin olduğu yerlerde Zühtü Arslan'ın da dikkat çektiği gibi, kaçınılmaz olarak hukuk dışı güçler devreye giriyor." dedi.

Zeyrek'in bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Artık, Türkiye'de yargının en üst seviyesinde bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan dahi isyanda: “Mahkemelerin adalet arayışına cevap veremediği, bağımsız ve tarafsız yargılama ilkelerinin uygun bir şekilde uyuşmazlıklara çözüm üretemediği bir yerde hukuk dışı olayların ortaya çıkması kaçınılmazdır.”

Hukukun gücünün değil, güçlünün hukukunun etkin olduğu yerlerde Zühtü Arslan'ın da dikkat çektiği gibi, kaçınılmaz olarak hukuk dışı güçler devreye giriyor.

Sedat Peker'in ortaya saçtığı bilgiler ve devamında yaşan(may)anlar, tam da bu “hukuk dışı olaylar” tespitini kanıtlıyor.

Düşünün, Peker'in telaffuz ettiği isimlerin yerine sıradan vatandaşlar ya da muhalifler olsa, bu ilişkiler, bu pazarlıklar, bu fotoğraflar ortadayken oturdukları koltuklarda kalabilirler miydi?

Bağımsız yargı “gelin bakalım, şu sorulara bir cevap verin” diyebileydi, kaçı elini kolunu sallayarak hiçbir şey olmamış gibi dışarıda dolaşabilirdi?

Ne yazık ki adı geçenlerin tamamı sırtlarını güç odaklarına dayadığından resmi olmayan ama fiili anlamda gözümüzün içine sokulan bir “dokunulmazlık” zırhı giymiş vaziyetteler.

★★★

Sedat Peker, ailesine yapılanlara öfkelenip ifşa etmeseydi, karanlık ilişkiler aynen sürecekti ve biz ortaya saçılanların hiçbirini, birinci kaynaktan bilemeyecektik!

Kim bilir Türkiye'de benzer ilişkilerin odağında olduğu halde iktidardaki güç odaklarıyla iyi ilişkileri sayesinde “dokunulmayan” kaç Sedat Peker var?

Kim bilir, siyasetçileri, bürokratları, yargı mensuplarını sık sık ödüllendiren, onların nüfuzundan yararlanan bu nedenle de henüz hakkında hiçbir işlem yapılmayan kaç Sezgin Baran Korkmaz var?

Kim bilir, bizim henüz bilmediğimiz başka hukuk dışı oluşumlar, hangi şirketlere, hangi arsalara, otellere çöküyor?

Ne yazık ki iktidar, ikinci/üçüncü çemberinde konumlanmış bu isimlere karşı kayıtsız kaldıkça bu “hukuk dışılık” devam edecek.

Hiç şüphem yok, millet adına hesap sorması gereken yargı, siyasal baskılardan çekindiği için bu hukuk dışılığa ortak olmaya devam ederse, millet ilk seçimlerde hem onlara, hem siyasal baskıyı yapanlara cevabı verecektir.

Bir çok yanlışa karşı olduğu gibi hukuk dışılığa karşı da tek umut millettir ve millet sabırsızlıkla sandığı bekliyor!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!