Şehitliklere ziyaretçi akını

Arife Günü'nde mezarlıklar ve şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. İstanbul'da Edirnekapı Şehitliği'nde de bayram ziyareti için şehitliğe gelenler, şehit mezarlarının başında dua edip, Kuran-ı Kerim okudu.

Şehitliklere ziyaretçi akını

Sabah Gazetesi'nden Barış Savaş ve Fatma Göksu'nun haberine göre şehit yakınları, kaybettikleri yakınlarının kabrine su döküp çiçek bıraktı, mezar yerlerini temizledi.

Gözyaşlarının sel gibi aktığı şehitlikte aileler duygulu anlar yaşadı.

Şehit Piyade Er Özer Ayrancı'nın kardeşi Oktay Ayrancı "Bayramları yüz yüze olmasa da birlikte geçiriyoruz" dedi. Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın babası Müslim Taşçı ise "Bayramlar bizim için böyle hep buruk. Yalnız hissediyoruz kendimizi. Her gün buradayım" diye konuştu. Ankara'da ise Cebeci ve Karşıyaka şehitlikleride ziyaretçi akınına uğradı.

Tokat'ta şehit olan Jandarma Astsubay Hakan Bacak'ın annesi Firdevs Bacak, "Evladım 21 yıl önce şehit oldu, ömrümüz şehitlikte geçiyor. Eskiden oğlum bize gelir, arardı, şimdi biz ona koşarak geliyoruz" dedi.

Hakkâri'de şehit olan Şehit Yüzbaşı Murat Üçöz'ün annesi Ayşe Sevim Üçöz de "Geride gözü yaşlı gelinim, ben ve eşim kaldık. Allah bizden daha çok sevmiş ki yanına almış. Bir şehit annesi olarak terörün son bulsun istiyorum" diye konuştu.

Şehit Gedik'in annesi: "İlk günkü acısını yaşıyorum"

PKK'lı teröristlerle sıcak temas sırasında Eren Bülbül'ü korumak isterken şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in annesi Hatice Gedik, oğlunun mezarını ziyaret etti.