Sevilay Çınar Sabancı Atlı Köşk'e ortak oldu!

Merhum İhsan Sabancı'nın gayrimeşru kızı Sevilay Çınar Sabancı, 600 milyon dolarlık Atlı Köşk'ten pay almak için açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Sabancı Üniversitesi'ne devredilen tapuyu iptal etti. Köşkün hissedarı olan son mirasçıya, 5 bin TL de tazminat ödenecek.

Sevilay Çınar Sabancı Atlı Köşk'e ortak oldu!

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer Sabancı'nın oğlu İhsan Sabancı'nın Nevin Tenik'le evlilik dışı ilişkisinden olduğunu iddia eden Sevilay Çınar, 19 yıl önce Sabancı Ailesi'ne dava açtı. Adana Sulh Hukuk Mahkemesi, genç kadının 43 yıl önce vefat eden İhsan Sabancı'nın kızı olduğuna hükmetti.

Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nin de onayıyla Çınar, Sabancı Ailesi'nin soyadını alıp Hacı Ömer Sabancı'nın mirasçı listesine eklendi.

Buna rağmen 5 yıldır kendisine mirastan hak verilmediğini öne süren Sevilay Çınar Sabancı, Emirgan'daki 600 milyon dolarlık Atlı Köşk'te payı olduğunu belirterek Sabancı Ailesi'ne ve Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü'ne dava açtı.

ÜNİVERSİTEDEN ALINACAK

Çınar, dilekçesinde diğer mirasçıların tapusu Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'ye ait olan Atlı Köşk'ün kullanım hakkını hukuksuz şekilde 49 yıllığına Sabancı Üniversitesi'ne devrettiğini ileri sürdü. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalıların Sevilay Çınar Sabancı'ya 5 milyon 533 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Atlı Köşk için tapu iptali ve tescili, kullanım hakkı ve haksız işgal tazminatı talepleri ise reddedildi. Sevilay Sabancı Çınar, mahkemenin aleyhine verdiği karara itiraz etti. İstinaf ise itirazı haklı buldu. Üst mahkeme, tapu kaydının 1/48 hissesinin iptaline ve üniversiteye verilen kullanım hakkını da iptal edilmesine karar verdi. Ancak istinaf, tazminat bedelini düşürdü. Rektörlüğün davacı kadına 5 bin TL haksız işgal tazminatını faiziyle ödemesine hükmedildi.

ARTIK MÜZE OLARAK KULLANILAMAZ

Sevilay Sabancı Çınar'ın avukatı Dr. M. Çağrı Bağatur, "Mahkeme kararına göre Atlı Köşk'ün artık Sabancı Müzesi olarak kullanılması mümkün değildir" dedi. Bağatur, müvekkilinin Hacı Ömer Sabancı'nın mirasında diğer aile bireyleri kadar hakkı olduğunu belirterek, "Bugüne kadar açılan Akbank, Bossa hisseleri ve taşınmazlarla ilgili davaların yanı sıra yeni davalar da açacağız" dedi.