Söylemleri milyonları tedirgin eden Naci Görür'e 'Dur' dediler

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremle başta Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere 10 kent yıkıma uğradı.

Söylemleri milyonları tedirgin eden Naci Görür'e 'Dur' dediler

Türkiye, 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor.

Ünlü isimler deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara yardım edebilmek için harekete geçti.

Deprem profesörü Naci Görür ise bu acılı dönemde "Biz çırpındık, buraya deprem geliyor diye..." ifadelerini kullanıp "Ben ne dersem çıkıyor" edasıyla farklı televizyon kanallarında hemen her gün milyonları barındıran İstanbul hakkında bilimsel ama empatiden uzak açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Depremzedeler için harekete geçen Doğa Rutkay Kamal, Prof. Dr. Naci Görür’ün İstanbul depremi için "500 bin insan ölümle burun buruna" açıklamasının ardından isyan etti.

Söylemleri milyonları tedirgin eden Naci Görür'e 'Dur' dediler

"KORKUDAN UYUMUYORUZ"

Doğa Rutkay yaptığı açıklamada, "Kıymetli hocamdan özür dileyerek, şöyle söylemek istiyorum! Doğrudur hocam. Ama artık yeter! İstanbul korkusundan yasımızı yaşamayadık. Korkudan uyumuyoruz. Anneyiz nefes alamıyoruz. Geldi ha gelecek dediniz duyduk! Evet! ama şu sıra bu söylemler bizi parçalıyor. Lütfen yeter" cümlelerine yer verdi.


Söylemleri milyonları tedirgin eden Naci Görür'e 'Dur' dediler - Resim : 2



Son 1 haftadır hemen her televizyon ekranına çıkıp aynı açıklamaları yapan Naci Görür milyonların büyük üzüntü ve tedirginlikle hayatlarını idame ettirmeye çalıştığı bugünlerde dün TELE1'de “Marmara’ya gelince surlara dayandı çünkü Kuzey Anadolu Fayı’nda her nerede deprem olmuşsa onun batısı bir sonraki deprem için hedef haline geliyor. En son deprem nerede oldu Gölcük? Gölçük’ün batısı ne? Marmara Denizi. İşte nedeni o. Marmara’da beklediğimiz depremi kast ediyorsanız minimum 7.2. 7.2 ile 7.5 arasında bir deprem bekliyoruz. Nasıl ki ben ve yer bilimci arkadaşlarım Maraş’a deprem gelecek dedi ve bunu sürekli söyledi ve geldiyse İstanbul’a da bu gelecek. Bu işin şakası yok. Kaçışı kurtuluşu yok. Bu deprem geldiğinde en büyük zararı Avrupa Yakası görür. Bunun nedeni de Avrupa Yakası’ndaki zeminin halk tabiriyle söyleyeyim çürük olması. Deprem dalgaları bu zemini girdiğinde depremin etkisini büyültüyor. Asya Yakası göreceli olarak biraz daha iyi sayılabilir. Jeolojik formasyonda daha iyi ama denize yakın yerler depremi daha ağır hissedeceklerdir.” açıklamasında bulundu.

"MİNİMUM 500 BİN İNSAN..."

Bir gün önce konuk olduğu TV100'de de “Bu işin şakası yok” diyen Naci Görür, “Şimdi İBB bir çalışma yaptı. Türkiye’de valiliklerden ve bakanlıklardan daha fazla rakam aldık. Denildi ki, ‘İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var’ Bunun 59 bin tanesi çok ağır hasarlı. Bu demektir ki ölümlü vakaların büyük bir kısmı bu 59 bin bina içerisinden olacak. Ben şimdi minimize ediyorum. Bu 59 bin binanın 49 bin binasını da alın. Bunda da insanların burnu kanamasın. 10 bin bina verin… 10 bin bina İstanbul’da hiç öyle kalmadı ama her biri beş katlı olsun. 50 bin kat yapar… Her kata iki daire koyun, her daireye 4-5 kişi koyun alın size 500 bin bu minimum. Yani bu işin şakası yok. İstanbul’da beklediğimiz deprem olursa bu yapı stoğuyla, bu gecekondu mantığıyla bu yoğunluğu bu nüfus içerisinde Kahramanmaraş depremlerinin kaybından daha fazla olur. Minumum 500 bin insan ölümle burun buruna” ifadelerini kullandı.