Taksim'deki saldırıdan sağ kurtulan İtalyan turist yaşadıklarını anlattı

Dün öğleden sonra bir kadının bıraktığı bombanın patlamasıyla meydana gelen ve en az 6 kişinin öldüğü ve onlarca insanın yaralandığı saldırıdan sağ kurtulan İtalyan turist yaşadıklarını İngiliz medyasına anlattı.

Taksim'deki saldırıdan sağ kurtulan İtalyan turist yaşadıklarını anlattı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre bütün dünya dün İstanbul’un kalbi Taksim’de düzenlenen hain terör saldırısını konuşuyor…

Uluslararası kamuoyundan terör saldırısına tepki ve Türkiye’ye destek mesajları gelmeye devam ederken, saldırı anında İstiklal Caddesi’nde olan İtalyan öğrenci Massimo D’Angelo yaşadıklarını anlattı.

HARİKA BİR GÜN KABUSA DÖNDÜ

Arkadaşlarıyla Taksim’de olan 30 yaşındaki D’Angelo, İngiliz Mirror gazetesine olayı anlattı. D’Angelo, “Hayatta olduğum için çok şanslıyım. Bomba patladığı sırada İstiklal Caddesi’nde yürüyordum. Harika ve güneşli bir sonbahar günü bir kabusa döndü. Arkadaşlarım ve sınıf arkadaşlarımla birlikte bir müzeye gitmiştik ve çıkışta kahve içmeye karar verdik. Taksim Meydanı’ndan Galata’ya giderken İstiklal’den geçtik. Aniden iki patlama duyduk ve sessizlik oldu. Sanırım herkes ne olduğunu anlamaya çalıştı. Ben silahlı saldırı olduğunu düşündüm” ifadesini kullandı.

HER ŞEY BULANIKTI

İtalyan öğrenci yaşadıklarını, “Daha sonra barut olduğunu düşündüğüm bir koku aldım. Bir şey yanıyormuş gibi kokuyordu ama gerçekten çok garipti, o kokuyu hatırlıyorum. Daha sonra binlerce olmasa da yüzlerce insanın koştuğunu ve bağırdığını gördüm. Her şey bulanıktı fakat ben de koşmaya başladım çünkü onun güvenli olacağını düşündüm” sözleriyle anlattı.

Hayatında hiçbir zaman daha hızlı koşmadığını belirten D’Angelo, “İnsanların masaların altına saklandığını gördüm ve bu beni korkuttu. Eğer başka bir bomba varsa nereye kaçmam gerektiğini düşündüm” dedi.