Tansu Çiller tehditleri affetti

Eski Başbakan Tansu Çiller'in ev telefonlarını 3 ay boyunca arayarak ölüm tehditleri savuran ve hakkında 12 yıl kadar hapis istemiyle dava açılan şüpheliyi Çiller ailesi koşulsuz affedince mahkeme dosyası kapandı.

Tansu Çiller tehditleri affetti

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre Eski Başbakan Tansu Çiller'in İstanbul Yeniköy'deki yalısına ait 2 telefonu 3 ay boyunca arayan Metin G.'nin, Çiller hakkında tehdit ve hakaretlerde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Yakın korumasında görevli polislerin bildirmesiyle başlatılan soruşturma kapsamında karakolda ifade veren Çiller, telefonlara kendisinin çıkmadığını, aramalardan koruma polisleri sayesinde haberdar olduğunu söylemiş, arayan kişiyi tanımadığını belirttiği iddia edilmişti.

TANSU ÇİLLER VE ÇALIŞANLARINA TEHDİT

Çiller'e ait yalının bahçıvanı Durmuş M. ise yaklaşık 3 aydır arayan bu kişinin kendisini "Metin G." olarak tanıttığını, önceleri ciddiye almadıklarını ancak günün her saatinde, hatta gece yarısı bile aramaya başladığını söyledi. Yalının hizmetçisi Fahriye M.'nin ise arayan kişinin küfür ve hakaretlerde bulunduğunu kendisinin de şahıstan şikâyetçi olacağı iddia edilmişti.

12 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Çiller'in yakın koruması olan polislerin ise arayan kişinin kendisinin deli olmadığını belirterek, silahlı olarak yalıya geleceğini, karşısına kim çıkarsa vuracağını söylediğini ifade ettikleri iddia edilmişti. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Metin G., hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Metin G.'nin Tansu Çiller ve 2 çalışanına yönelik "hakaret ve tehdit" suçlarını işlediği gerekçesiyle 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

KOŞULSUZ UZLAŞTILAR

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada söz konusu suçların uzlaşmaya tabi olduğu belirlenince dosya Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Taraflar arasında uzlaşma sağlanması amacıyla dosyaya atanan uzlaştırma görevlisi taraflar arasında yaptığı görüşmede iki tarafında her hangi bir talebi olmayınca edimsiz uzlaşma sağlandı. Taraflar arasında uzlaşma sağlanınca dosya kapanması üzere mahkemeye gönderildi.