Tayyar-Özlem Öz çifti kaçtı mı?

Polat çiftinin tutuklanması sonrası tüm gözler sosyal medyanın bir başka konuşulan çifti Tayyar-Özlem Öz çiftine çevrildi. Kamuoyunda 'Tayyargiller' olarak anılan ikilinin tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Son yaşananların ardından çifti avukatı Serhat Çetin bir açıklama yayınladı.

Tayyar-Özlem Öz çifti kaçtı mı?

MedyaRadar'ın haberine göre Türkiye son haftalarda fon vurgunu ve sosyal medya fenomenlerinin soruşturmasını konuşuyor. Her gün yeni gelişmelerin yaşandığı soruşturmalarla ilgili son açıklama Tayyar-Özlem Öz çiftinin avukatından geldi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULMUŞTU

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi olan Tayyar Taylan Öz ile eşi Özlem Öz'ün hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konulmuştu.


Tayyar-Özlem Öz çifti kaçtı mı?

KAÇTILAR MI?

Çiftin avukatı Serhat Çetin yaşanan olayların ardından sosyal medyadan bir açıklama paylaştı. Çiftin kaçmadığını vurgulayan Çetin son gelişmelerle ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Somut gerçeklerin" hiçbir alıcı bulamadığı güzel ülkemde, "spekülatif ithamlar ve iftiralar" adeta yok satıyor!

"Fenomenleri, fenomenlerin açtığı yayınlara katılarak linçleyen, fenomen adaylarımız" büyük takdir görüyor...

Şimdi ben dosyanın avukatı olarak, ELA plakalı Range Rover'ın 1 ay sonra 5 yaşını dolduracağını ve bundan aylar önce 6 milyona alındığını söylesem, inanmak kimsenin işine gelmez...

Ama başka biri eline telefonu alıp, aynı aracın 0 km olduğunu ve 40 - 50 milyon TL ettiğini söylese, alkış kıyamet...

ADLİ SÜREÇ VURGUSU

Ben, "Öz Ailesi sadece Trend... & Hepsi... isimli alışveriş platformlarında, resmi şekilde ürün satışı yapıyor ve her ay yüzbinler - milyonlar tutarında vergi ödüyor, evrakları da elimde" desem haber niteliği yok. Ama başka biri "Tayyargiller tek kuruş vergi ödemiyor, arkalarında da karanlık figürler var" dediğinde alkışlar yine havada... Kaçtı - gitti - sahte - tü kaka gibi yalan haberleri iletip durmayın boş yere bana. Kimse hiçbir yere kaçmadı...

Adli kolluk çalışmasını bitirip, soruşturma savcısı kararını verene dek, Öz ailesi resmi ikametgahlarında çocuklarıyla birlikte bekliyor olacaklar ! İster ifadeye davet edilsinler, ister şafak operasyonu yapılsın. +1'li numaralardan gelen aramalara cevap vermeyecekler. Fake hesaplar, uydurma haber yaymasın diye kimseye haraç ödemeyecekler. Biz de hakaret ve iftira içerikli beyanları tespit etmeye devam edeceğiz. Çünkü olması gereken bu !"

İDDİALAR NELER?

24 Kasım tarihinde Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Öz çifti hakkında, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Vergi usul kanununa muhalefet' ve 'Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek' suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Ayrıca Öz çifti ve Özlem Öz'ün annesi hakkında yurt dışı çıkış yasağı verilmişti. Son olarak, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz'ün taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu.