Türkiye'nin Popüler Kargo Şirketleri Belli Oldu

Tüm kargoların takibini tek bir yerden sunan internet sitesi kargotakip.me, Türkiye’nin en popüler kargo şirketlerini açıkladı. En popüler kargo şirketi ise Aras Kargo oldu.

Türkiye'nin Popüler Kargo Şirketleri Belli Oldu

Tüm kargo şirketlerinin kargo takibi tek bir internet sitesi üzerinden yapılmasını sağlayan  kargotakip.me, Google Türkiye’de yapılan aylık arama sonuçlarına göre kargo şirketlerinin  popülerliğini araştırdı.  

En popüler kargo şirketi aylık 2.240,000 aranma sayısıyla Aras Kargo olurken yine Aras Holding  markası olan Jetizz Kargo ise aylık 2.900 aranma sayısıyla en az popüler kargo şirketi oldu. Aras  Kargo’nun popülerliğini 1.830,000 kez aranmayla Yurtiçi Kargo ve PTT Kargo takip etti.

Aras Kargo Google’de Olduğu Gibi Ziyaretçi Sayısında da Popüler 

Similarweb verilerine göre Aras Kargo Google arama sonuçlarında olan üstünlüğünü internet sitesi  ziyaretçi sayısında da sürdürüyor. Aylık ortalama 10 milyon kez ziyaret edilen Aras Kargo’nun  internet sitesini 8 milyon kez ziyaret edilen Yurtiçi Kargo’nun internet sitesi takip ediyor. En az  ziyaretçi ise Jetizz’in internet sitesi alıyor. 

Yeni Kurulan Firmalar da Popüler 

Nispeten yakın dönemde kurulmuş olan kargo firmaları Kolay Gelsin, Kargom Sende, Kargoist ve  sendeo firmaları da popüler hale gelmiş durumda. Google arama sonuçlarına göre, Sendeo 14,800,  Kolay Gelsin 12.100, Kargom Sende 9.900, Kargoist 8.100 kez sorgulanıyor.  

Pazar Yerlerinin Kargo Şirketleri Popülerliliğini Sürdürüyor 

Özellikle pandemi döneminde sektörün büyümesiyle kendi kargo şirketlerinin atılımı gerçekleştiren  ve E-ticaret sektörünün öncülerinden olan Hepsiburada ve Trendyol’un kendileri gibi iştirakleri de  popüler. Trendyol Express Kargo ve HepsiJet aylık 135.000 kez sorgulanıyor. 

Yabancı Kökenli Markalar Güçlü Konumda 

Popülerlik bakımından güçlü olan yabancı markaların da en popüleri aylık 135.000 aranma  sayısıyla UPS oldu. Onu 110.000 aranma sayısıyla DHL takip ederken FedEx 49.500 kez arandı.

Türkiye'nin Popüler Kargo Şirketleri Belli Oldu

Kargotakip.me nedir? 

Verilen siparişlerin kargo takibini tek bir site üzerinden yapabileceğiniz hayat kolaylaştırıcı bir  internet sitesidir. Kargo firmalarını bir araya toplar. Çok yakında mobil uygulamaları çıkacaktır.