Ünlü iş kadını dev mirasın peşine düştü!

Adria Uluslararası Turizm ve Nakliyat firması yönetim kurulu başkanı Mahiye Şamdancı Kilercik, dedesi Ali Kilercik'in Osmanlı döneminde Sırbistan bölgesinde kalan 54 gayrimenkulünün tapularını dedesinin İstanbul'daki evinde buldu.

Ünlü iş kadını dev mirasın peşine düştü!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre ünlü işkadını Mahiye Şamdancı Kilercik, Sırbistan'daki dede mirasının peşine düştü...

Ünlü iş kadını dev mirasın peşine düştü!


Adria Uluslararası Turizm ve Nakliyat Firması yönetim kurulu başkanı olan Kilercik, dedesi Ali Kilercik'in Osmanlı döneminde Sırbistan bölgesinde kalan 54 gayrimenkulünün tapularını dedesinin İstanbul'daki evinde buldu. Sırbistan resmi makamlarına başvurarak gayrimenkullerin adına tescil edilmesini isteyen işkadını tespit davası açtı.

Dava dilekçesinde Osmanlı döneminde Sırbistan'ın Sancak Bölgesi Novipaza ve Yeni Bazar'daki bölgelerinde bulunan bu gayrimenkullerin tapularının gerçek olduğunun, asıl belgelerin Sırbistan resmi makamlarınca orijinal olduğunun tespit edilebileceğini belirtti.

BÜROKRASİYE TAKILDI

Dilekçede, Balkanlar olarak bilinen bölgede uzun yıllar süren savaş sebebiyle bu işlemlerin aile tarafından yapılamadığını, Türkiye Cumhuriyeti ile Sırbistan Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkilerin düzelmesiyle veraset konusunda yardım talep edildi. Ayrıca Yugoslavya devleti zamanında arşiv kayıtlarının yakıldığı anlatılan dilekçede, "Tapularım orijinaldir, bu durumu Türkiye'deki Osmanlı arşivlerinden istinabe yoluyla talep edebilir ve gerçeği görebilirsiniz" denildi.

SIRBİSTAN'DAN TALEP

Gayrimenkullerin dedesi Ali Kilercik'e ait olduğunu, bu durumun tescil edilmesi ardından miras için mal tespit davasında kullanacaklarını söyleyen Kilercik, açtığı dava nedeniyle Sırbistan resmi makamlarından yardım talebinden bulundu.

Dava devam ediyor.