Ünlü işadamı Japonya'da hayatını kaybetti

Türkiye'den 25 yıl önce ailesi ile birlikte Japonya'ya giden ve başkent Tokyo'ya yerleşen genç girişimci Ramazan Çelik, işletmecisi olduğu kafeteryaya nargile kömürü almak için yola çıktı.

Ünlü işadamı Japonya'da hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Kaya'nın haberine göre 7 Aralık günü Tokyo'ya dönüş yolunda, içerisinde Ramazan Çelik'in kardeşi Gökhan Çelik ve Gaziantepli iş arkadaşı Ahmet K.'nın da bulunduğu otomobil yağışlı havada virajda kontrolden çıkarak yan yattı. Aracı kullanan Ramazan Çelik'in o sırada dışarıda tuttuğu kolu koptu. Çelik kan kaybından olay yerinde yaşamını yitirdi. Gökhan Çelik kazayı hafif yaralı atlatırken, Ahmet K.'nin ise bacağı kırıldı. Tokyo'daki Türkler'i üzüntüye boğan acı kazanın ardından Ramazan Çelik'in naaşı Türkiye'ye gönderildi.

Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar, "Kazanın ardından Türk cemaatinin de katılımıyla cuma namazı sonrası helallik aldık. Kazada yanında bulunan kardeşi ve kendi arkadaşlarından da katılanlar oldu. Helallik aldıktan sonra cenaze ülkemizi nakil edildi" dedi.

Ramazan Çelik'in Türkiye'ye getirilen cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.

Cenazeyi teslim alan yakınlarından amcası Fikret Çelik, yaptığı açıklamada, "Yeğenim Tokyo'da başarılı genç bir insandı. Ailesiyle birlikte 25 yıl önce Japonya'ya göçmüş ve orada hayatlarını kurmuşlardı. Oradaki başarısı bizi gururlandırıyordu. Ülkemizi genç işadamı olarak en iyi şekilde temsil ediyordu. Talihsiz bir kaza yeğenimin hayatına mal oldu. Üzüntümüz çok büyük. Evlenmeyi düşünüyordu. Bu yönde hazırlık yapıyordu." dedi.

Ramazan Çelik'in cenazesi Sultangazi ilçesindeki Taşlık Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Habipler Yayla Köyünde toprağa verildi.