Vatandaşlar İstiklal Caddesi'ne karanfil bırakıyor

İstiklal Caddesi’nde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti 81 vatandaşımız da yaralandı. Cadde patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında kapatılmıştı.

Vatandaşlar İstiklal Caddesi'ne karanfil bırakıyor

Sözcü Gazetesi'nden Fırat Fıstık'ın haberine göre polis ekiplerinin incelemelerinin sona ermesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri temizlik çalışması yaptığı cadde yeniden yaya trafiğine açıldı.

ANMA KÖŞESİ OLUŞTURULDU

Patlamanın meydana geldiği alanda ise bir anma köşesi oluşturulurken güvenlik güçleri caddede nöbet tutmaya devam ediyor. 

Patlamanın gerçekleştiği andan bir saat önce aynı yerden küçük kızıyla birlikte geçen Necdet Demir de hayatını kaybedenler için patlamanın olduğu yere kızıyla birlikte karanfil bıraktı.

PATLAMADAN BİR SAAT ÖNCE AYNI YERDEN GEÇMİŞTİ

Demir, olayla ilgili şunları söyledi: "Bu yapılan kötü bir şey. İnsanlık kabul etmez böyle bir şeyi. Allah belalarını versin. Lanet olsun PKK'ya. Kasımpaşa'da yaşıyorum. Dün bir saat önce geçtik buradan. Kızımla beraber Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne göz doktoruna gidiyordum. Lanetle kınıyoruz."