Veventures Holding, Hermann Schepers konteyner gemisini satın aldı

Veventures Holding, Orient Ship Management ile iş birliği yaparak Hermann Schepers adlı gemiyi satın aldIğını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, geminin yeni ismi Rotterdam Trader oldu.

Veventures Holding, Hermann Schepers konteyner gemisini satın aldı

Veventures Holding, Orient Ship Management ile yaptığı stratejik iş birliği neticesinde satın aldığı konteyner gemisi ile denizcilik sektöründe konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

12.263 DWT'luk konteyner gemisi, 1002 TEU taşıma kapasitesine sahip ve Hollanda'da inşa edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Vural, konuya ilişkin açıklamasında “Bu adım şirketin denizcilik sektöründeki faaliyetlerini genişletme ve global pazardaki konumunu güçlendirme açısından stratejik bir yatırımdır. Veventures Holding, bu ortaklığın şirketin operasyonel kapasitesini ve rekabet gücünü artıracaktır” ifadelerini kullandı.

“GEMİ FİLOMUZU GENİŞLETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Vural, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Vemarine Energy aracılığıyla zaten gemi bakım hizmetleri sunuyorduk. Yönetim ekibimizin önerisiyle, denizcilik alanındaki varlığımızı genişletmek amacıyla bir konteyner gemisi edinme kararı aldık. Bu kapsamda, Orient Denizcilik ile stratejik bir yatırıma imza atarak global arenada pozisyonumuzu güçlendirdik. Ekibimiz, gemiyi operasyonlarımıza dahil etmek ve bakımlarını güncellemek için özenle çalışmalar yürütüyor. Rotterdam'da hizmet verecek gemimize 'Rotterdam Trader' adını vermemiz bu yüzden oldu. Gelecek yıllarda gemi filomuzu genişletmeyi hedefliyoruz."

DHA