WhatsApp 'Ortak Hesap' özelliğini kullanıma sunuyor!

WhatsApp, uzun zamandır konuşulan Ortak Hesap için testlere başladı. Söz konusu özelliğin yakında kullanıcılara sunulması bekleniyor.

WhatsApp 'Ortak Hesap' özelliğini kullanıma sunuyor!

ShiftDelete'ten Emir Yasin Bolat'ın haberine göre Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son zamanlarda birçok özellik üstünde çalışıyor. Bunlardan birisi de Ortak Hesap. Söz konusu özellik ile artık birden fazla cihazla tek hesaba bağlanabileceğiz. 

WhatsApp, Ortak Hesap özelliğini test ediyor!

WhatsApp’ın yeni özelliği, 4 farklı cihazın tek hesaba senkronize olarak bağlanmasına imkan sunuyor. Tabii henüz test aşamasında ve yalnızca tester grubundaki Android kullanıcılarına sunuldu. Özelliğin tüm WhatsApp kullanıcılarına ne zaman sunulacağı belirsizliğini koruyor. Ancak tahminler, önümüzdeki ayı işaret ediyor.

Ortak Hesap özelliğinin aktif olup olmadığını WhatsApp kayıt kısmından kontrol edebilirsiniz.

Bunun için uygulamayı telefonunuzdan silmeniz (Mesajlarınızı yedeklemeyi unutmayın) gerekiyor. İkinci telefondan hesaba giriş yapabilmek için kayıt kısmından sağ üstteki üç nokta ikonuna basmalı, sonrasında ise “Cihaza bağlan” seçeneğine tıklamalısınız. Bu seçenek sizde görünmüyorsa, test kullanıcısı değilsiniz demektir.

WhatsApp’tan aramalar için yeni mod geliyor!

Ortak Hesap ile dikkatleri üstüne çeken WhatsApp, geçtiğimiz günlerde grupların otomatik olarak sessize alınacağı bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu.

Dün ise bu özelliği kararlı sürüme getirdi. Bu şekilde kalabalık gruplara sahip kullanıcıları gereksiz bildirimlerden kurtarmayı planlıyor.

WhatsApp’ın bu özelliğin arkasına test ettiği Rahatsız Etmeyin modu da yine benzer bir işlevle çağrılar için çalışacak.

Bu mod ise aramaları otomatik olarak kapatacak.

Yani kullanıcılar dinlenmek istediklerinde ve meşgul olduklarında çağrıları görmeyecek.

Test aşamasında olan bu özellik telefonlarda olan klasik Rahatsız Etmeyin ile benzerlik gösteriyor.

Fakat yalnızca bağlı olduğu uygulama için çalışıyor.