WhatsApp’tan mesajları tekrar okumanızı engelleyecek özellik

Anlık haberleşme uygulaması WhatsApp, Android için metni bir kez görüntüle özelliğini test ediyor.

WhatsApp’tan mesajları tekrar okumanızı engelleyecek özellik

ShiftDelete'ten Helin Pastacı'nın haberine göre anlık haberleşme uygulamasının test ettiği metni bir kez görüntüle özelliği, adından da anlaşıldığı gibi gönderilen mesajların sadece bir kere okunmasını sağlayacak.

Açılan mesajlar, tıpkı kaybolan fotoğraflarda olduğu gibi tekrar görüntülenemeyecek. Ek olarak da gönderilen mesaj, açıldıktan sonra sohbet kısmından kaybolacak.

Yeniliğin kullanımı ise yukarıda yer alan görselde olduğu gibi mesajı gönderme butonunun üzerinde kilit ile çalışacak.

Fakat buraya tıkladıktan sonra aynı şekilde mesajlar da gönderildiği için kullanım şeklinin detayları henüz belli değil.

WABetaInfo, metni bir kez özelliği için şu sözleri söyledi:

"Bu yenilik çok önemli bilgileri paylaştığınızda ve daha fazla gizlilik için alıcının telefonundan hemen silmek istediğinizde çok kullanışlıdır, böylece otomatik olarak silineceği için görünümü bir kez metin olarak herkes için silmeniz gerekmez. Bir kez görüntüle resim ve videolarda olduğu gibi, bir kez görüntüle metin mesajlarını iletmek ve kopyalamak mümkün değildir. Ekran görüntüleri hakkında, onlar da engellenmelidir, ancak gelecekteki bir güncelleme çıktığında size bir onay vereceğiz."

Platform, ek olarak uzun süre önce aynı nedenlerden kaynaklı olarak Süreli Mesajlar’ı da getirdi.

WhatsApp kullanıcıları, Süreli Mesajlar’ı etkinleştirerek istediği zaman aralığında mesajlarının sohbetten kaybolmasını sağlıyor.