Yanan TIR'da cesedi bulunan şoförün öldürülüp başının kesildiği ortaya çıktı!
Konya'da yanan TIR'da cesedi bulunan şoförün, meslektaşı tarafından tabancayla başından vurularak öldürüp, kafasının kesildiği, ardından kaza gibi göstermek için aracı ateşe verildiği ortaya çıktı.
Olay, dün saat 04.30 sıralarında Karapınar-Konya kara yolunun 7'nci kilometresinde meydana geldi.
Şarampolde devrilen ve yandığı belirlenen TIR'ın kabin bölümünde şoförün cesedi bulundu.
Şoförün cansız bedeni, otopsi için Karapınar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şoförün yapılan otopsisinde; yangından önce başından tabancayla ateş edilip, öldürüldüğü ve kafasının kesildiği belirlendi.
POLİS HAREKETE GEÇTİ
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri de olay ile ilgili çalışma başlattı. Konya'nın Cihanbeyli ilçesi Karabağ Mahallesi'nde oturan sürücününün TIR ile aynı mahallede oturan meslektaşını yanına alıp, Kayseri'ye gittikleri, oradan aldıkları hurda malzeme ile tekrar Konya'ya dönmek üzere olduklarını belirledi.
Ekipler, şoförün arkadaşını şüphe üzerine Karabağ Mahallesi'nde gözaltına aldı.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Suçunu itiraf eden Ş. T., ilk ifadesinde, "Ö. K. ile meslektaşız. Kayseri'den aldığımız hurda malzeme yüküyle Konya'ya dönüyorduk. Kız kardeşim hakkında ileri, geri kötü konuşma yaptı. Ben de namus meselesi olduğu için öldürdüm. Kaza süsü vermek içinde TIR'a ateşe verip, Cihanbeyli'ye kaçtım" dedi.
Sağlık kontrolünün ardından Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ş. T., işlemleri sonrası bugün adliyeye sevk edildi.
DHA