Yeme-içme sektörünün 'açılma' umudu

Toplamda 15 ay kapalı kalan yeme-içme sektörü açılış için kolları sıvadı. Aşılamanın hız kazanması nedeniyle umutları artan sektör temsilcileri “Yüzde 50 kapasiteyi kendimiz uygulayacağız. Dersimizi aldık. Kurallara harfiyen uyacağız” dedi.

Yeme-içme sektörünün 'açılma' umudu

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre yeni normalleşmenin hayata geçeceği 1 Haziran'a sayılı günler kala restoran ve kafeler kolları sıvadı.

18 aylık pandemi döneminin 15 ayını kapalı geçiren yeme-içme sektörü, henüz genelge yayımlanmamış olsa da açılış için hazırlıklara başladı. Özellikle aşıların gelmesi nedeniyle umutları artan ve bir daha kapanmayacaklarına inandıklarını belirten sektör oyuncuları, 1 Haziran için sabırsızlanıyor.

Restoran ve kafelerin hemen hemen tümü gerek tadilat gerek dezenfeksiyon işlemlerini yaparken tedarikçileriyle de görüşmelere başladı. "Gözümüz kulağımız bugün yapılacak olan Kabine toplantısında" diyen sektör oyuncularının en büyük beklentisi saat sınırının kalkması.

İşlerinin büyük bir bölümünün akşam olduğunu belirten firma sahipleri, akşam 24'e kadar izin bekliyor.

Hafta sonu yasaklarının da kalkmasını talep eden sektör oyuncuları, "Açık alanlarda tam kapasite çalışalım. Pandemi bitmedi. O nedenle kapalı alanda yüzde 50 kapasiteyi biz kendimiz uygulayacağız. Dersimizi aldık. Kurallara harfiyen uyacağız, ihlal edenleri de uyaracağız. Bu dönemden çok yara aldık. Bir daha aç-kapa olmasın" diyor.