Zuhal Topal 'Marie Curie' değil...

Esra Erol, babamın kızı değil, ancak Esra Erol'un yapmakta olduğu evlilik programı rakiplerinin fersah fersah ilerisinde.

Mesela Zuhal Topal'la mukayese etmek Esra Erol'a haksızlık olur.

Bu tür programlarda belli bir kaliteyi yıllardır sürdürmek ve kontrolü elinde tutmak kolay iş değil.

Esra Erol bu konuda eleştiri, uyarıları dikkate alan gereken düzenlemeleri yapan bir programcı ve sanırım buna çok dikkat eden bir de ekibi ve ciddi bir yapımcısı var.

Zuhal Topal ise eleştirilere asla açık değil.

Programında yaşanan, son derece avam bazı yaşananları eleştiren siteleri görüntüleriyle yayınladığı haberler olmasına rağmen tedbir kararı koydururken, meth edenlere karışmıyor!

Umuma arz edilmiş görüntülere kendisini eleştirenlere tedbir kararı koymak ne kadar akıl işi ayrı bir konu.

Zuhal Topal Marie Curie değil, medya kuramcısı da olmadığı için böyle bir akıl beklemiyoruz. Esasen Zuhal Topal kimsenin de derdi değil.

Umuma arz edilmiş görüntülere kendisini eleştirenlere sınır getiren, eleştiriye tahammül edemeyen sansürcü bir çöpçatan programı doğrusu Fox'un yayın ilkeleriyle ne kadar bağdaşıyor tartışılır...

Fatih Portakal gibi ekranlarda fırtınalar estiren bir programcının olduğu Fox TV eleştirenlere sansürcü bir çöpçatanla yoluna nasıl devam ediyor insan merak ediyor.

The New York Review'da Steve Coll'un bir makalesinden okuduğumuza göre Fox'un kralı olarak nitelendirilen üst düzey yöneticisi Roger Ailes'in Fox'u Fox yapan en önemli yayın taktiği prime time da yayınladığı fikirlerin kıyasıya tartıştığı, hatta polemiklere açık tartışma programları ve gazetecilerle zekice kurduğu diyalogdu.

Popüler eğlence ile mizah ve politikayı harman etmesi ise bir başka yanı.

Bırakın yasak, mahkemelerden tedbir kararı almayı adam tam aksi diyalog içerisinde.

Zuhal Topal kişisel meselem değildir. Allah yolunu açık etsin...

Esra Erol gibi zorlu bir rakip karşısında kendisini geliştirmek varken haber sitelerine 'tedbir' koydurmakla arayı kapaması zor görünüyor...

Bu da gene Fox'un sorunu beni enterese etmez.

Benim derdim Zuhal Topal'a laf yetiştirmek hiç değil, ama bu yasakçı zihniyeti Fox TV'ye yakıştıramadığımı söylemeden edemeyeceğim.

Sacit ASLAN